Mai sanatosi cu vin sau bere?

Daca bei cu moderatie iti prelungesti viata, dar berea te ingrasa mai mult decat vinul
 
<p>
Nivelurile recomandate de alcool ajuta la reducerea cheagurilor de sange care provoaca accidente vascular cerebrale sau atacuri de cord. Cuvantul cheie este moderatie, fie ca este vorba de bere sau vin. Dar cum se poate compara berea si vinul in ceea ce priveste beneficiile pentru sanatate?
•    Bautorii de vin traiesc mai mult.
Un studiu danez din 2000 a constatat ca “bautorii de vin au avut o mortalitate semnificativ mai mica legata de boli de inima coronariene si cancer decat cei care nu beau vin.” De fapt, bautori de vin si-au redus riscul de deces cu o treime, comparativ cu cei care nu beau. Oamenii care beau bere si alte bauturi alcoolice au avut o scadere de 10 la suta a mortalitatii in comparatie cu cei care nu beau.
•    Bautorii de vin au o rata mai mica de cancer.
Acest lucru poate fi datorita resveratrolului continut de struguri care ajuta la incetinirea formarii si dezvoltarii cancerului, desi cercetatorii spun ca mai multe studii sunt necesare pentru a confirma acest lucru.
•    Bautorii de vin mananca mai bine.
Un studiu mai recent (2006) din Danemarca a aratat ca bautorii de vin fac alegeri alimentare mai sanatoase decat bautorii de bere. Cumparatorii de vin au avut tendinta de a alege produse sanatoase, cum ar fi fructe, legume, masline si alimente cu nivel redus de grasimi, spre deosebire de cumparatorii de bere care au selectat chips-uri, mezeluri si carnati.
 
O alta constatare interesanta este ca persoanele care au cumarat vin au cheltuit mai mult decat cumparatorii de bere. Cercetatorii au remarcat faptul ca bautorii de vin tind sa fie mai bine educati si mai bogati decat bautorii de bere.
Daca ne putem prelungi durata de viata si reduce riscul de a face cancer prin consumul de vin, de ce multi oameni aleg berea?
•    Este mai ieftina si mai accesibila decat vinul.
•    Berea este mai nutritiva decat vinul.
Berea nefiltrata contine aproape toate vitaminele B, minerale si la fel de multi antioxidanti ca vinul, desi diferiti.
•    Bere reduce riscul de a face boli de inima.
Un studiu din 2001 din Republica Ceha a constatat ca vitamina B6 din bere reduce acumularea de aminoacizi precum homocisteina, care a fost legata de boli de inima.
•    Bautorii de bere au alternative cu mai putine calorii.
Berea Light este cel mai bine vanduta dintre toate segmentele de bere in Statele Unite.
Ce trebuie sa luati in considerare
•    Vinul rosu are de opt ori mai multe flavonoide (antioxidanti care lupta impotriva cancerului), decat vinul alb.
•    Cele mai multe vinuri rosii au putin mai multe calorii decat vinurile albe, desi vinurile dulci de desert au cele mai multe calorii dintre toate vinurile.
•    Berea te face sa iei in greutate mai mult decat vinul. In general, consumul de bere aduce mai multe calorii decat cel de vin. Un pahar de vin alb are, in medie, aproximativ 65 de calorii, în timp ce unul de vin rosu 70 de calorii. Cu o sticla de bere puteti consuma mai mult de 200 de calorii.
</p>
Vote it up
104
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza