Macrou in crusta de ovaz

Crusta crocanta pastreaza intregul gust al acestor fileuri si are un aport insemnat de fibre
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: circa 15 minute

Ingrediente:

2 portocale
140 g faina de ovaz
2 lingurite mustar de Dijon
8 fileuri mici de macrou, circa 75 g fiecare
2 albusuri de ou batute usor cu o furculita
2 linguri ulei de masline extra virgin
sare si piper

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 220 °C. Se rade fin coaja uneia dintre portocale. Se curata si se desfac apoi ambele portocale in feliute.
Se amesteca faina de ovaz, mustarul, coaja de portocala, sarea si piperul, cat sa se incorporeze mustarul in mod uniform.

Se unge fiecare fileu de peste cu albus de ou, apoi se preseaza in mixtura de ovaz ca sa se acopere uniform pe ambele parti. Se asaza apoi pe o tava de copt unsa cu putin ulei si se stropeste cu ulei de masline.
Se gateste pestele circa 15 minute, in functie de grosimea fileurilor, pana ce se desface usor cand este incercat cu furculita. Se serveste fierbinte, alaturi de feliutele de portocala.

Cateva idei:

• In loc de feliute de protocala, puteti servi pestele cu salsa de rosii si portocale. Tocati miezul portocalelor si amestecati-l cu 1 rosie mare, tocata, putina ceapa rosie tocata, menta tocata si usturoi pisat, si asezonati-l cu sare si piper, dupa gust.
• Pentru a prepara heringi cu crusta de ovaz, amestecati 55 g de rulouri de ovaz, 1 lingura de salvie tocata marunt, 1 lingurita de hrean ras, coaja rasa de la 1 lamaie, sare si piper dupa gust. Se indeasa fire de salvie proaspata in burta celor 4 heringi intregi. Se ung pestii cu albus de ou si se acopera cu mixtura de ovaz. Se stropesc cu 1 lingura de ulei de masline extra virgin si se coc in cuptor, ca in reteta principala, 15 minute.

Avantaje:

• Faina de ovaz este o sursa buna de fibre solubile care pot reduce nivelul de colesterol din sange.
• Macroul, ca si alti pesti uleiosi, este o excelenta sursa de vitamina D. Multi oameni isi obtin necesarul de vitamina D prin actiunea soarelui asupra pielii. Cei care traiesc si muncesc in interior vor beneficia de pe urma introducerii pestilor uleiosi in dieta lor obisnuita.
 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
106
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza