Macaroane cu ciuperci si branza

O reteta cu multe legume. Putina branza Roquefort asigura un sos cremos si plin de savoare, dar fara grasimi

 

<p>

Portii 4
Timp de preparare: 30 de minute
Timp de gatit: 10–15 minute

Ingrediente:

225 g macaroane sau rigatoni
170 g mazare congelata
2 linguri ulei de floarea-soarelui
1 ardei gras rosu curatat de seminte si tocat
225 g ciuperci taiate in sferturi, daca sunt mari
30 g faina
600 ml lapte semidegresat
1 lingura mustar de Dijon
55 g branza Roquefort taiata bucatele
sare si piper

Topping:

30 g branza Cheddar matura rasa
55 g firimituri proaspete de paine

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 220°C. Se fierb pastele 10–12 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt aproape al dente. Se adauga mazarea in ultimele 2 minute ale intervalului de timp. Se scurg bine pastele si mazarea.

Se incinge uleiul intr-o cratita cu fundul gros si se gateste ardeiul gras 1–2 minute. Se adauga ciupercile si se gatesc 2–3 minute sau pana ce se moaie, amestecand ocazional.

Se adauga faina, apoi se incorporeaza treptat laptele si se da in clocot, amestecand. Se fierbe incet, pana ce sosul se ingroasa.

Se adauga mustarul si branza Roquefort si se asezoneaza dupa gust (atentie, branza Roquefort este destul de sarata); se amesteca pana ce branza s-a topit. Se adauga pastele si mazarea si se amesteca bine. Se toarna mixtura intr-un vas termorezistent.

Se amesteca branza Cheddar cu firimiturile de paine si se presara peste mixtura de paste. Se pun la cuptor 10–15 minute sau pana cand se rumenesc putin si incep sa bolboroseasca. Se servesc imediat.

Cateva idei:

• In loc sa coaceti amestecul de paste cu branza, puneti-l sub grill pana ce se rumeneste toppingul.
• Varza de Bruxelles tanara este delicioasa cu paste si sos de branza albastra. Fierbeti 225 g verze pana sunt fragede, apoi scurgeti-le si taiati-le in jumatate. Aveti grija sa nu gatiti verzele prea mult – sunt excelente atunci cand au inca textura crocanta. Folositi-le in locul ciupercilor si adaugati-le in reteta odata cu pastele.

Avantaje:

• Legumele congelate contin adesea mai multa vitamina C decat cele proaspete. De exemplu, mazarea congetata retine, dupa congelare, 60-70% din continutul de vitamina C si mentine acest nivel cat timp este pastrata.
• Branza Roquefort are continut mare de grasimi si de sare, dar gustul este foarte puternic si poate fi utilizata in cantitati mici. Este o buna sursa de proteine, calciu si fosfor, si contine cantitati folositoare de vitamine B, cum sunt B1, B2, B6 si niacina.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
172
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza