WalkCar, „mașinuța din rucsac“

Un inginer japonez propune un mijloc de transport inedit
 

Entuziaștii spun că este "car in a bag" (mașinuța din rucsac), iar scepticii spun că e un skateboard modernizat, care nu aduce mai nimic nou. Este invenția unui inginer japonez de 26 de ani, care propune o plăcuță de mărimea unui laptop, ce încape într-un rucsac și cu care te poți deplasa la viteze de maximum 10 km/h. Micuțul mijloc de transport se încarcă la priză și ar trebui să coste cam 800 de dolari, dacă va ieși pe piață.

Reuters relatează despre creația inginerului Kuniako Sato, de la Cocoa Motors, care propune o placă încărcabilă la priză numită WalkCar, care poate fi folosită ca mijloc de transport pe distanțe mici.

Deși e prezentată ca fiind "car în a bag" (mașinuța din rucsac), placa ce dispune de motoraș electric seamănă mult cu un skateboard. Încărcarea durează trei ore, iar WalkCar poate fi folosită de persoane cu greutatea de maximum 120 kg, având o autonomie de 12 km. Curbele pot fi luate lăsând greutatea pe direcția dorită.

Gadgetul numit WalkCar cântărește trei kilograme și pornește când te urci pe el, oprindu-se automat când te dai jos. Creatorul său speră să strângă bani pe site-ul Kickstarter, pentru a introduce terminalul în producția de serie, iar prețul estimat este de 800 de dolari.

Nu e de mirare că inginerul Kuniako Sato prezintă invenția ca fiind una de referință în istoria deplasării urbane, fiindcă pentru prima oară îți poți duce în rucsac mijlocul de deplasare. Mulți spun însă că vorbim de un lucru prea puțin viabil, nepractic și lent.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
167
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza