Mămăligă friptă cu compot de rubarbă

O combinație inedită de mămăligă dulce și compot acrișor
 

Ingrediente pentru 4 porții

Pentru mămăliga friptă:

1 lămâie

750 ml lapte

1 praf sare

1 linguriță scorțișoară măcinată

150 g mălai

30 g zahăr granulat sau zahăr brun

1 ou

Pentru compot:

500 g rubarbă

125 ml suc de fructe neîndulcit (de exemplu, suc de mere)

100 g stafide

75 g zahăr

250 g căpșune

Ulei vegetal (pentru prăjit)

 

1. Se spală lămâia, se șterge și se rade jumătate din cantitatea de coajă. Se pun la fiert laptele cu sare, coaja de lămâie și scorțișoara. Se înglobează mălaiul, se mai dă într-un clocot și se acoperă; se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 45 de minute. După care se lasă să se răcească.

2. Se înglobează în mămăligă zahărul și oul. Compoziția se întinde într-un strat de grosimea unui deget pe un fund de lemn clătit cu apă rece și se lasă să se usuce 2 ore.

3. Se curăță rubarba, se spală și se taie bucăți. Se dă în clocot cu suc, stafide și zahăr și se acoperă vasul; se fierbe la foc mic 5 minute. Se lasă să se răcească.

4. Se spală căpșunele, se șterg și se curăță de codițe. Se amestecă împreună cu rubarba.

5. Se taie mămăliga în bucăți de cca 5 x 10 cm. Se încinge uleiul și bucățile de mămăligă se rumenesc pe ambele părți. Se împarte mămăliga pe farfurii și se servește alături compotul.

Vote it up
86
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza