Mâncare de fasole albă

Rădăcina de țelină, bogată în fibre și minerale, îi conferă mâncării o aromă bogată, dându-i totodată o textură plăcută
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

1 lingură de ulei de măsline

1 ceapă, tocată mărunt

1 morcov mare, tăiat cubulețe

1 căpățână de țelină (circa 1 kg), curățată și tăiată cubulețe

2 lingurițe de amestec de ierburi aromate uscate

3 foi de dafin

2 conserve (a 400 g fiecare) fasole albă (lima), clătită și scursă

1/2 cană (15 g) pătrunjel proaspăt, tocat mare

piper negru, proaspăt măcinat

 

PREPARARE 10 minute

GĂTIT 1 oră

FIECARE PORȚIE CONȚINE 952 kJ, 227 kcal, 11 g proteine, 10 g grăsimi (< 1 g grăsimi saturate), 24 g carbohidrați (10 g zahăr), 19 g fibre, 568 mg sodiu

 

1 Încingeți uleiul într-o cratiță mare, cu baza groasă, pe foc mediu-iute. Căliți ceapa, morcovul și țelina, amestecând ocazional, timp de 10 minute sau până ce sunt moi și aurii.

2 Turnați 3 căni (750 ml) apă și amestecați. Dați într-un clocot, apoi adăugați ierburile uscate și foile de dafin; amestecați din nou. Reduceți flacăra și fierbeți molcom, fără capac, în jur de 25 de minute sau până ce legumele s-au frăgezit.

3 Adăugați fasolea și gătiți-o 20 de minute sau până când este moale, iar compoziția s-a îngroșat. Încorporați trei sferturi din cantitatea de pătrunjel și amestecați.

4 Serviți mâncarea de fasole asezonată cu piper, răsfirând deasupra pătrunjelul rămas.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Puteți înlocui căpățâna de țelină cu tulpini de țelină sau cu păstârnac. Serviți preparatul cu orez basmati sau orez brun fiert – ori cu niște cartofi copți sau piure.

 

Vote it up
207
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza