Lucrarile de control ajuta la invatare

Extemporalele reprezinta nu doar o modalitate de evaluare, ci si un ajutor pentru elevi din punct de vedere al memoriei
 
<p>Mecanismul acestui proces nu este cunoscut pe deplin, dar experimentele realizate de un grup de cercetatori din SUA arata ca efortul elevilor de a-si reaminti informatiile, in timpul unui test, stimuleaza invatarea acestora, scrie Live Science citata de Descopera.ro.
Autorii presupun ca la baza acestui mecanism de invatare ar sta asa-numitii mediatori - concepte, idei, expresii care leaga o informatie de alta, facand, astfel, notiunile noi mai usor de asimilat.
Atunci cand invata pentru un test, elevii folosesc, adesea, astfel de mediatori - artificii mnemotehnice care ii ajuta sa retina informatiile (de pilda, asociaza unui anumit termen o imagine).
Experimentele s-au axat pe invatarea, de catre 118 elevi a caror limba materna este engleza, a 48 de cuvinte in limba swahili, una dintre cele mai raspandite limbi vorbite in Africa.
Autorii studiului au constatat ca artificiile mnemotehnice - la care recurg elevii pentru a-si aminti informatiile cu prilejul testului - au un rol important in fixarea cunostintelor, iar testele stimuleaza invatarea de acest tip.</p>
Vote it up
254
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza