Lipsa magneziului creeaza dezechilibre

Trei din patru adulti sufera din cauza deficitului de magneziu din organism
 
<p>O persoana adulta are nevoie zilnic de 300-420 de miligrame de magneziu pentru a-si mentine echilibrul psihic si fizic, sustin specialistii. Potrivit statisticilor, 3 din 4 adulti au deficit de magneziu. Medicii sunt de parere ca una dintre cauzele principale ale deficitului de magneziu este alimentatia necorespunzatoare pe fondul unei solicitari crescute a organismului, determinata inclusiv de stres. Specialistii completeaza ca o absorbtie intestinala deficitara poate duce la scaderea nivelului de magneziu din organism.
Simptomele deficitului de magneziu sunt nervozitate, iritabilitate, oboseala, tulburari minore de somn, manifestari de anxietate, iar in cazul persoanelor cu o activitate fizica mai intensa, crampe musculare si furnicaturi. Magneziul este indispensabil organismului, deoarece ajuta la o buna functionare a sistemului nervos si participa la metabolismul glucidelor, proteinelor si lipidelor. Acest mineral are rolul de a proteja organismul impotriva infarctului miocardic si incetineste procesul de imbatranire. Medicii spun ca magneziul este esential deoarece echilibreaza nivelul colesterolului "rau" din sange, intareste smaltul dintilor, asigura o buna digestie, combate stresul si depresiile.
Recent pe piata farmaceutica din Romania s-a lansat un nou tratament ce combate simptomele asociate stresului cotidian prin asigurarea dozei zilnice recomandate de magneziu. Medicamentul are o concentratia dubla de substante active, respectiv magneziu si vitamina B6, pastrand combinatia optima dintre acestea. Rolul vitaminei B6 este de a fixa magneziul in interiorul celulei, reducand pierderea celulara a acestuia, sustin producatorii.
Persoanele care acuza oboseala, nervozitate, stari de agitatie, tulburari de somn sau manifestari de anxietate pot lua acest medicament fara a apela la un consult specializat. Daca dupa administrarea medicamentului aceste simptome nu dispar, este necesar consultul unui medic, deoarece astfel de reactii ale organismului pot avea la baza alte cauze. </p>
Vote it up
678
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza