Lipii cu pui

Prepară lipii umplute cu frunze de salată și sos grecesc tzatziki. Sunt ideale pentru o masă rapidă 
 
Porții 4 
 Timp de preparare: 15 minute 
 Timp de gătit: circa 8 minute 
  
 Ingrediente: 
  
 550 g piept de pui dezosat, fără piele (file) 
 4 linguri mălai 
 1/2 linguriță granule de ceapă uscată 
 1 linguriță paprika 
 1 linguriță semințe de chimion 
 1 linguriță piper negru măcinat grosier 
 1/2 linguriță sare 
 2 linguri ulei de măsline extravirgin 
 4 pâini pitta 
 115 g frunze mixte de salată 
  
 Tzatziki: 
  
 7,5 cm bucată de castravete ras 
 100 g iaurt gros 
 100 g iaurt cu conținut scăzut de grăsimi 
 1 cățel mare de usturoi pisat 
 1 linguriță sos de mentă 
 1 lingură mentă proaspătă tocată 
  
 Preparare: 
  
 Se taie pieptul de pui fâșiuțe subțiri. Se amestecă, într-o pungă de polietilenă, mălaiul cu granule de ceapă, paprika, semințe de chimion, piper și sare. Se adaugă fasiutele de carne, una câte una, și se amestecă bine. Se scot, se îndepărtează excesul și se pun deoparte, cât timp se prepară tzatziki-ul. 
  
 Se stoarce castravetele ras, în pumn, pentru a îndepărta excesul de apă, apoi se pune într-un castron. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă. Se pune deoparte. 
  
 Se încinge grillul. Se încălzește o tigaie mare și se adaugă jumătate din ulei; se înclină tigaia, ca să se întindă uleiul uniform. Se adaugă jumătate din fâșiile de pui și se prăjesc 2–3 minute la foc mare, până se gătesc și se rumenesc uniform. Se păstrează la cald cât timp se gătește restul de carne, folosind restul de ulei. 
  
 între timp, se încălzesc pâinile pitta sub grill, timp de 1 minut pe fiecare parte. Se despică lateral, pentru a forma un buzunar. 
 Se umplu buzunarele de pitta cu foi de salată. Se adaugă fâșii de carne, iar peste ele se pune tzatziki. Se servesc imediat. 

 

Vote it up
85
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza