Linguine cu somon prajit

Toate ingredientele retetei se prepara si se combina rapid, iar rezultatul este cu adevarat delicios si spectaculos
 
<p>
Portii 4
Timp de preparare: 10 minute, plus marinare optionala
Timp de gatit: 15 minute

Ingrediente:

400 g file de somon fara piele
coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
2 linguri marar proaspat tocat
340 g linguine
225 g morcovi taiati fideluta
225 g dovlecei taiati fideluta
1 lingurita ulei de floarea-soarelui
100 g smantana dulce
sare si piper

Pentru ornat:
fire de marar proaspat (optional)
1 lamaie taiata sferturi

Preparare:

Se taie somonul bucati si se pune intr-un castron. Se adauga mararul si coaja si sucul de lamaie. Se amesteca bine. Daca timpul permite, se acopera castronul si se lasa somonul la marinat, in frigider, cel putin 10 minute.

Se fierb linguinele 10 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce sunt al dente. Se adauga morcovii la paste, dupa 8 minute de fierbere, iar 1 minut mai tarziu se adauga dovleceii.
Intre timp, se unge cu ulei o tigaie neaderenta sau una cu fundul gros si se incinge bine. Se scurge somonul, pastrand marinata. Se adauga somonul in tigaia fierbinte si se prajeste, intorcand bucatile ocazional, timp de 3–4 minute sau pana cand pestele este ferm si facut.
Se adauga marinata si smantana si se gatesc ingredientele cateva secunde. Se ia tigaia de pe foc si se asezoneaza, dupa gust.
Se scurg pastele si legumele si se transfera pe un platou sau pe farfurii individuale. Se adauga mixtura de somon, se orneaza cu marar proaspat, daca se doreste, si se serveste cu felii de lamaie.

Cateva idei:

• Fileurile de pastrav, varfurile de sparanghel si fasolea lata sunt o excelenta alternativa la combinatia de somon cu morcovi si dovlecei. Fierbeti varfurile de sparanghel si fasolea impreuna cu pastele, timp de 4–5 minute.
• Folositi aceasta reteta ca o baza pentru o super-masa sanatoasa si foarte la indemana, adaugand la paste fasole verde congelata si porumb si folosind somon din cutie, bine scurs, in locul celui proaspat. Nu este nevoie sa marinati sau sa gatiti somonul din cutie: caldura pastelor ii va scoate la iveala gustul.

Avantaje:

• Somonul este un peste uleios, bogat in acizi grasi omega-3, care pot ajuta la reducerea riscului aparitiei bolilor de inima.
• Taierea morcovilor si a dovleceilor in forme asemanatoare cu ale pastelor si amestecarea lor este o buna metoda de prezentare pentru copii, care evita sa manance legume.
 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
148
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza