Limba-de-mare la pachet

Pestele se coace invelit intr-o frunza de banan sau in folie pergament si se serveste cu cartofi noi fierti si salata de legume verzi

 

<p>Preparare: 20 de minute, plus 1-2 ore sau peste noapte pentru marinare
La foc: 30 de minute
Se obtin 2 portii

O portie contine:
Calorii 290
Glucide 2 g
Proteine 45 g
Grasimi 12 g (grasimi saturate 7 g)

Ingrediente

2 limbi-de-mare intregi, cam 250 g fiecare
Pentru marinata:
25 g nuca de cocos, uscata, fara adaos de zahar
1-2 ardei iuti verzi, fara seminte, tocati mare
1 lingura coriandru proaspat, tocat mare
2 catei de usturoi, tocati mare
1 lingura ghimbir, tocat mare
Sucul de la 1 lamaie
Sare
Ornare: sferturi de lamaie si frunze proaspete de coriandru

Preparare

1. Se pune un ibric cu apa la fiert. Pentru marinata, se pune nuca de cocos intr-un castron termorezistent, iar peste ea se toarna 150 ml apa fiarta. Se lasa la inmuiat 10-15 minute.
2. Intre timp, se fac trei crestaturi de 5 cm lungime, pe fiecare parte a pestilor, pentru a permite marinatei sa patrunda in peste. Pestii se asaza intr-un vas adanc.
3. Se pun intr-un blender nuca de cocos rehidratata impreuna cu ardeiul iute, coriandrul, usturoiul, ghimbirul, sucul de lamaie si sare dupa gust. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se poate folosi foarte bine si un mixer pentru prepararea marinatei.
4. Se toarna jumatate din marinata peste peste, astfel incat sa fie acoperit. Se intorc pestii pe cealalta parte si se toarna restul de marinata. Se acopera vasul cu pestii si se lasa sa stea la rece 1-2 ore, fie peste noapte la frigider.
5. Inainte de a se prepara, se aduce pestele la temperatura camerei. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
6. Se asaza o bucata de folie destul de mare cat sa cuprinda pestele in hartia pergament. Se ridica un peste din marinata si se asaza in mijloc, apoi se aduna folia si hartia si se rasucesc bine pentru a se inchide pachetul. Se face la fel si cu celalalt peste.
7. Se pun pachetele unul langa altul intr-un vas, care se asaza in centrul cuptorului. Se coace 20 de minute. Se desface folia si se coace inca 10 minute sau pana cand pestele se faramiteaza usor, atunci cand este incercat cu un cutit.
8. Se ridica fiecare peste cu grija din invelis si se transfera pe farfuria pe care se va servi. Se orneaza cu sferturi de lamaie si frunze de coriandru.</p>

Vote it up
315
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza