Legume prajite

Fel vegetarian, bazat pe arome mexicane puternice, care ii va multumi pe toti, astfel incat nimeni sa nu simta lipsa carnii sau a grasimilor
<p>Preparare: 20 de minute
La foc: 15 minute

Ingrediente

100 g ceapa, tocata
2 catei de usturoi, tocati marunt
750 g dovlecei, taiati felii subtiri
1 ardei rosu, taiat cubulete
125 g boabe dulci de porumb, decongelate daca au fost congelate
2 linguri ulei
Sare si piper negru
2 linguri suc de lamaie sau lamaie verde

Preparate

1. Se curata toate legumele si se impart in doua gramajoare egale: se vor praji in doua transe ca sa aiba loc in tuci.
2. Se incinge 1 lingura de ulei in tuci pana cand incepe sa scoata fum. Se incepe cu cate o gramajoara, cu ceapa care se prajeste 1 minut. Se adauga usturoiul, se amesteca o data, apoi dovleceii, ardeiul rosu si boabele de porumb. Se potriveste de sare si piper si se mai prajeste totul aproximativ 5 minute, pana cand legumele sunt patrunse, dar sunt inca crocante si aurii.
3. Se stropesc cu jumatate din sucul de lamaie sau lamaie verde si se amesteca. Se asaza legumele intr-un castron si se tin la cald. La fel se pregateste si cealalta jumatate de legume.</p>

Vote it up
186
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza