Legume picante cu ouă

Un mic dejun delicios, bogat în proteine și foarte bun pentru sănătate
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

1 lingură de ulei de măsline

1 ceapă mică, tocată mărunt

1 ardei gras roșu, tocat

1 ardei iute roșu și lung, feliat subțire

1 cățel de usturoi pisat

1 linguriță de semințe de chimion

1/2 linguriță de coriandru măcinat

410 g roșii tocate, din conservă

4 ouă

2 linguri de frunze proaspete de coriandru, tocate mare

pite integrale, calde, pentru servit (opțional)

 

PREPARARE 15 minute

GĂTIT 15 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 615 kJ, 147 kcal, 8 g proteine, 10 g grăsimi (2 g grăsimi saturate), 8 g carbohidrați (5 g zahăr), 2 g fibre, 135 mg sodiu

 

Roșiile gătite protejează, printre altele, de cancer la prostată. Ardeiul gras, roșiile, usturoiul și mirodeniile, cum sunt chimionul și coriandrul, reprezintă, toate, surse excelente de antioxidanți.

 

1 Încinge uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu-iute. Adăugând ceapa și ardeiul gras, călește-le 3-4 minute, amestecând, până când se înmoaie. Înglobează apoi ardeiul iute, usturoiul, chimionul și coriandrul măcinat; gătește totul încă 1 minut, amestecând.

2 Adaugă roșiile și dă compoziția în clocot. Fă flacăra cât mai mică și fierbe mixtura molcom, neacoperit, 5 minute sau până când se îngroașă ușor. Cu o lingură mare, fă patru adâncituri în mixtura de roșii. Sparge cu grijă câte 1 ou în fiecare locaș. Acoperind vasul, gătește 5-6 minute sau până când albușurile s-au închegat, dar gălbenușurile sunt încă moi.

3 Presară deasupra coriandrul proaspăt, tocat, și servește cu pite calde, dacă dorești.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Acest mic dejun popular în nordul Africii se numește chakchouka. Pentru o versiune mai sățioasă, demnă de un prânz sau o cină, rumenește împreună cu ceapa, la pasul 1 al rețetei, 400 g carne slabă de vită, tocată.

 

Vote it up
113
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza