Legea voluntariatului

  Tinerii din Romania saluta adoptarea legii voluntariatului
 

 

Asociatia Tinerilor pentru Romania saluta legea adoptata astazi în Parlamentul Romaniei, conform careia activitatea de voluntariat va fi recunoscuta ca experienta profesionala.

Contractul de voluntariat reprezinta conventia încheiata între un tanar voluntar si un ONG sau alta institutie, în temeiul careia prima parte se obliga sa presteze o activitate de interes public, fara a fi remunerata, iar cea de-a doua se obliga sa ofere o activitate adecvata solicitarii sau pregatirii voluntarului. De asemenea, organizatia gazda va elibera voluntarului un certificat de voluntariat la care este anexat un raport de activitate, iar activitatea întreprinsa va fi recunoscuta ca experienta profesionala.

“Ceea ce a facut astazi Parlamentul este un act de normalitate. În tarile occidentale un asemenea act normativ se aplica de foarte multi ani, iar tinerii nu au întampinat dificultati la angajare din cauza lipsei experientei. Un tanar, dupa absolvire sau chiar în timpul anilor de studii, este normal sa înceapa de undeva, iar voluntariatul reprezinta primul si cel mai important pas pentru dezvoltarea lui profesionala”, afirma drd. Tanase Tasente, vicepresedintele si purtatorul de cuvant al Asociatiei Tinerilor pentru Romania.

Asociatia Tinerilor din Romania este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in 2013, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social, economic si educational, precum si responsabilizarea acestora cu privire la viata lor si rolul pe care il au în familie, scoala si societate.

            

Vote it up
319
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza