Lectii de igiena pentru copii

Copiii de gradinita si cei din clasele primare vor invata ce este igiena si cum s-o respecte
 
<p>In cadrul proiectului "Igiena acasa si la scoala", cei mici vor invata ce este un microb, ce presupune o igiena corecta si de ce este important sa te speli pe maini. Copiii de gradinita vor avea un "caiet de lucru" intitulat "Invat si cresc, de sanatate ma ingrijesc", cu ajutorul caruia vor invata normele de igiena colorand si desenand.
Si educatorii vor primi un ghid de lucru, necesar pentru a-i ajuta pe copii sa completeze temele din caietele primite in cadrul proiectului.
In ceea ce-i priveste pe elevii din clasele I-IV, acestia pot participa la un concurs de scenarii pentru o piesa de teatru pe tema igienei. Echipa castigatoare va primi o tabara de creatie in care copiii vor putea pune in scena piesa pe care au gandit-o, scrie Evz.ro.
La proiectul "Igiena acasa si la scoala" au participat deja copii din Bucuresti si judetele Cluj si Iasi, unde a fost implementat proiectul pilot, insa in anul scolar 2010-2011 vor fi implicate 330 de scoli si 200 de gradinite din 15 judete.
"Interesul si implicarea creativa a scolarilor din ciclul primar, alaturi de rezultatele obtinute in cadrul proiectului «Igiena acasa si la scoala» au reprezentat motivul definitoriu pentru continuarea acestuia in Municipiul Bucuresti, judetele Cluj si Iasi si extinderea sa in alte 12 judete. Este bine cunoscut faptul ca mentinerea unei bune stari de sanatate depinde de formarea unui stil de viata sanatos intr-un mediu curat, lipsit de microbi”, a declarat Liliana Preoteasa, Director General Directia Generala Educatie si Invatare pe tot Parcursul Vietii din Ministerul Educatiei.</p>
Vote it up
374
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza