Lectii de gastronomie pentru copii

Primaria Capitalei va demara un proiect prin care copiii si profesorii vor fi invatati sa gateasca si sa manance sanatos
 
<p>Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti a alocat 426.000 de lei pentru a invata elevii si profesorii sa gateasca si sa manance sanatos. In urma unei licitatii programate la 18 ianuarie, municipalitatea va demara un proiect cu durata de 18 luni avand ca scop informarea unui numar de aproximativ 100.000 copii si parinti din Bucuresti asupra unui mod de viata sanatos. Cu acesti bani, vor fi organizate 30 de cursuri destinate copiilor si 20 de cursuri destinate profesorilor si profesionistilor din Capitala, conform unui anunt de participare postat pe site-ul guvernamental de licitatii publice.
Obiectivul cursului pentru profesori este de a promova in randul pedagogilor conceptul unui stil de viata sanatos ce trebuie transmis copiiilor cu care acestia lucreaza. Cursul are ca grup tinta 1.000 de profesori din Bucuresti.
Pentru elevi, cursurile vor fi destinate copiilor din grupele de varsta 5-9 ani, 10-13 ani si 14-18 ani. Prezentarea cursului va fi facuta intr-o modalitate care sa indemne copiii sa consume alimente sanatoase, in concordanta cu sloganurile "Mananca sanatos ca sa cresti frumos!" (mesaj promovat pe materialele de informare) si "De la mama stiu ca mancarea sanatoasa te face mare si frumoasa" (mesaj transmis prin spotul radio si video).
Curricula cursului va contine o parte teoretica si una practica. Prezentarea partii teoretice va contine jocuri interactive, iar la partea practica, fiecare cursant va prepara doua feluri de mancare, sub supravegherea unui dietetician si a unui bucatar.
Un curs va dura minimum 180 de minute, cu o pauza de 10 minute intre orele didactice. In total vor fi 30 de cursuri, totalizand 600 participanti.</p>
Vote it up
191
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza