Lavrac gatit in vin cu fenicul

Aromat, cu capere, masline si vin, este un preparat usor de pregatit. Poti folosi in loc chiar si chefal argintiu
 
<p>Preparare: 15 minute
La foc: 20 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 162
Glucide 1 g
Proteine 25 g
Grasimi 4 g (grasimi saturate 1 g)

Ingrediente:
125 g fenicul
2 esalote, tocate marunt
4 fileuri de lavrac, fara piele,
de aproximativ 125 g fiecare
Sare si piper negru
1 lamaie verde
1-2 linguri capere
1 catel de usturoi, tocat marunt
6 masline negre, fara samburi, tocate marunt
Un praf de boia
150 ml vin alb sec

Preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 220 de grade. Se curata feniculul pastrandu-se frunzele exterioare pentru ornare. Restul se toaca fin. Se aranjeaza feniculul taiat intr-o cratita mare, in care sa incapa si pestele pe un singur strat. Se adauga esalotele si pestele. Se potriveste de sare si piper dupa gust.
2. Se pastreaza cateva fasii de coaja de lamaie pentru ornare, iar restul se rade. Se presara caperele, usturoiul, maslinele, boiaua si coaja de lamaie peste peste. Pe deasupra se toarna vinul.
3. Se acopera vasul cu un capac sau cu folie si se coace la cuptor 20 de minute sau pana cand carnea devine opaca si se faramiteaza usor. Se serveste fierbinte, ornat cu frunze de fenicul, coaja de lamaie verde si boia.
Varianta: lavracul poate fi inlocuit cu chefal argintiu.

Sugestie pentru servit: cartofi noi si ghiveci de legume fierte, cum ar fi morcovi, conopida, mazare si stiuleti de porumb tineri.</p>

Vote it up
306
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza