Lasagna cu spanac

Prepara rapid o reteta vegetariana cu sos de rosii si spanac congelat

 

<p>

Se obtin 8 portii
Preparare: 20 min.
La foc: 45 min.

Ingrediente:

3 cani branza ricotta, partial degresata
1 cana branza parmezan
1 ou mare
4 cani sos de rosii cu bucati de pulpa
12 bucati paste lasagna, prefierte
600 g spanac tocat congelat, dezghetat, stors de apa
1 cana branza mozzarella, partial degresata, faramitata

Preparare:

Se incinge cuptorul la 175 de grade Celsius. Se unge o tava cu dimensiunile 30x20x3 cm cu putin ulei.

Intr-un castron de marime potrivita, se amesteca branza ricotta cu cea parmezan si cu oul.

Se toarna 1 cana cu sos de rosii pe fundul tavii. Se asaza 3 bucati lasagna, una langa alta. Se presara deasupra 1/4 cana din amestecul de branza. Deasupra, se intinde o treime din spanac. Se repeta operatia de doua ori, intinzand un strat de sos, lasagna, amestecul cu branza si spanac. Pe deasupra se pun ultimele 3 bucati de lasagna. Se cuprind cu ultima cana de sos de rosii. Se preseaza usor lasagna in tava, astfel incat sa se imbibe cu sos. Se acopera cu folie.

Se coc la cuptor timp de 35 de minute. Se descopera. Se presara mozzarella. Se coc inca 10 minute, pana cand branza incepe sa se topeasca, iar umplutura se umfla. Se lasa sa stea 10 minute inainte de a se taia in patrate.

Idei proaspete:

Puteti prepara lasagna si cu alte ingrediente. Urmati pasii retetei de mai sus, cu cateva schimbari:
• Folositi 250 g carnati cu pepperoni si 250 g ciuperci taiate felii in locul stratului de spanac;
• Folositi broccoli tocat si jambon taiat cubulete in locul stratului de spanac, iar branza mozzarella o puteti inlocui cu branza Jarlsberg faramitata.

Sfat:

• Pentru a facilita prepararea, in reteta „Lasagna cu spanac, rapid si usor“ se folosesc paste lasagna prefierte si deshidratate din fabricatie. Retetele care necesita paste prefierte sunt astfel calculate, incat prevad lichid suficient pentru a hidrata pastele, fie prin folosirea unei cantitati mai mari de sos de rosii, fie prin adaugarea de apa la sos.
• Aceasta reteta se poate prepara mai rapid fiindca se elimina etapa de pregatire a pastelor. Dar se realizeaza si mai usor, caci bucatile tari de lasagna sunt mai lesne de asezat in straturi. De asemenea, la fundul tavii cu lasagna nu va ramane lichid, caci pastele prefierte il vor absorbi.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
131
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza