Lasa resentimentele deoparte si bucura-te de un Craciun linistit!

 
Doar pentru ca e perioada in care cu totii ar trebui sa fim mai buni, asta nu inseamna ca reuniunea de familie va fi doar veselie si iubire! Daca anul acesta masa in familie are loc chiar la tine acasa, incearca sa folosesti aceste ponturi pentru a mentine pacea intre membrii familiei.
Pastreaza-ti neutralitatea si nu lua partea nimanui. Daca scopul tau este sa vezi ca toata lumea se intelege bine, atunci ia-ti rolul mediatorului. Vorbeste cu fiecare in parte si, daca nu reusesti nimic altceva, macar fa-i sa cada de acord asupra faptului ca au viziuni diferite si sa accepte acest lucru.
Pregateste ceva pentru fiecare. De exemplu: daca stii ca matusa o sa vrea sa joace o canasta, dar tatal tau insista sa se uite la filmul lui preferat de Craciun, incearca sa aranjezi in asa fel incat fiecare sa primeasca ce-si doreste. Intr-o camera poti aranja masa de jocuri si de ascultat muzica, in alta – televizorul si DVD-urile. Asa nimeni nu va mai avea vreo scuza pentru a face mofturi!
Dar cel mai important: pastreaza-ti buna dispozitie. Chiar daca cei din jurul tau uita sa se bucure de momentele petrecute impreuna, nu-i lasa sa-ti strice si tie cheful. Iar daca toata lumea vede ca eviti conflictele cu o atitudine voioasa, cel mai probabil ca iti vor urma exemplul. La urma urmei, e vremea sa ne bucuram!