Lamai, flori si zapada

Iata cinci dintre cele mai frumoase evenimente din Europa, in februarie
 

<p>

Festivalul lamailor: Menton, Franta
Astfel de sculpturi gigantice, ca acest melc, care necesita mai mult de 140 de tone de lamai si portocale, pot fi intalnite doar in orasul Menton, de pe Coasta de Azur, atunci cand se apropie primavara. Din 16 februarie pana pe 6 martie, localitatea se afla intr-o adevarata sarbatoare, plina de culori si savoare, dedicata citricelor.

Flori de migdal: Mallorca, Spania
Ce peisaj magnific! In februarie, insula se transforma intr-o adevarata mare de flori. Peste patru milioane de migdali infloresc, incadrand peisajul varfurilor muntoase inca inzapezite.

Targ de iarna: Jokkmokk, Suedia
Sanii trase de reni, traditii, obiecte de artizanat si muzica din cultura Sami – toate se aduna aici, la acest targ de iarna  care dateaza de mai mult de 400 de ani. Evenimentul are loc intre 7 si 9 februarie, in  regiunea suedeza a Laponiei.

Carnavalul Morgestraich: Basel, Elvetia
Cei care vor sa ia parte la acest eveniment trebuie sa se trezeasca, pe 18 februarie, cu noaptea in cap. Imediat ce ceasurile bat  de ora 4.00, mii oameni inarmati cu fluiere si tobosari in costume colorate ies pe strazile orasului, cu masti si felinare pictate. Marsul atinge apogeul in centrul localitatii si tine pana la primele raze de lumina.

Campionatul Mondial de Schi Alpin: Schladming, Austria
Aproximativ 650 de sportivi de clasa mondiala, din 70 de tari, se vor intrece aici, sustinuti de spectatori celebri, ca Arnold Schwarzenegger sau Kevin Costner. Evenimentul se desfasoara intre 4 si 17 februarie.

</p>

Vote it up
303
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza