Labneh pe pâine prăjită

Lipie turcească prăjită cu brânză pe bază de iaurt - o gustare cu aroma Orientului Mijlociu
 

INGREDIENTE PENTRU 8 PORȚII

1 pide (lipie turcească), tăiată în jumătate, transversal, apoi în bucăți și prăjită

2 roșii mari și coapte, tăiate rondele

1 lingură de ulei de măsline extravirgin

1 linguriță de sumac (opțional)

Labneh

2 căni (500 g) iaurt gros în stil grecesc, cu un conținut redus de grăsimi

1 1/2 lingurițe de sare fină de masă

1/2 linguriță de piper negru, proaspăt măcinat

1 cățel de usturoi pisat

 

PREPARARE 15 minute, plus scurgere 24 de ore

FIECARE PORȚIE CONȚINE 862 kJ, 206 kcal, 9 g proteine, 5 g grăsimi (2 g grăsimi saturate), 30 g carbohidrați (6 g zahăr), 2 g fibre, 792 mg sodiu

 

1 Pentru a prepara labneh, combină într-un castron de mărime mijlocie iaurtul cu sarea, piperul și usturoiul. Pune o sită metalică potrivită deasupra unui castron. Spală în apă fierbinte o bucată pătrată de tifon, de 25 cm. Așterne tifonul în sită, apoi transferă mixtura de iaurt în sită și acoper-o cu folie de plastic. Ține mixtura la frigider cel puțin 24 de ore, ca să se scurgă.

2 Răstoarnă labneh pe o farfurie și îndepărtează tifonul.

3 Unge cu labneh bucățile de pide prăjite. Așază pe fiecare câte două rondele de roșii, stropește-le cu ulei și presară deasupra sumacul, dacă folosești, apoi servește-le.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Labneh – scris și labna, labnehh sau labnah – este o brânză pe bază de iaurt scurs, des întâlnită pe platourile cu gustări din Orientul Mijlociu. Poate fi scursă mai mult de 24 de ore; cu cât e lăsată mai mult, cu atât devine mai tare. Labneh se poate păstra 1 săptămână în frigider.

Tifonul se poate găsi în magazinele cu pânzeturi sau la cele cu ustensile de bucătărie.

Sumacul este un mic fruct folosit în Orientul Mijlociu, de regulă uscat și pisat, pentru a da o aromă acrișoară preparatelor.

 

Vote it up
107
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza