La zece ani dupa tragedie

Producatorul Steven Spielberg si Discovery Channel prezinta un film despre viata la New York, la un deceniu dupa 11 septembrie 
 
<p>Producatorul executiv Steven Spielberg, impreuna cu Discovery Channel prezinta o poveste despre speranta infiripata din bezna, viata recladita din cenusa si visul nascut dintr-un cosmar. Filmul documentar Ground Zero: 10 ani mai tarziu, prezentat timp de trei duminici incepand cu 4 septembrie, de la ora 21.00, pe Discovery Channel, ii urmareste pe oamenii care au decis sa refaca acest loc devenit sacrosant, inaltand noul turn de 104 etaje, One World Trade Center.

“Discovery Channel are onoarea sa va prezinte aceasta poveste coplesitoare despre un moment de referinta din istoria SUA. 11 septembrie este o zi a tuturor, iar Ground Zero: 10 ani mai tarziu va deveni un adevarat punct de reper pentru publicul care isi aminteste de acele evenimente tragice, mediteaza asupra lor si priveste spre viitor,” a declarat Ada Roseti, Channel Director Europe de Sud-Est.

Documentarul Ground Zero: 10 ani mai tarziu este o prezentare completa a unuia dintre cele mai curajoase proiecte de constructii din istoria SUA. Aici se vor cladi patru zgarie-nori, un centru de transport public, un muzeu si un monument memorial care include cea mai mare cascada artificiala realizata vreodata. Toate acestea se vor construi in acelasi timp si in acelasi loc, conturand provocari tehnologice fara precedent. De la proiecte pana la materiale si de la emotii necenzurate pana la inimi grele de lacrimi, Ground Zero: 10 ani mai tarziu este o cronica a muncii in echipa si a eforturilor inovatoare necesare pentru a finaliza la timp un volum urias de planificare, logistica si coordonare. Aceasta serie speciala urmareste si renasterea zonei de nord a Manhattan-ului, vazuta prin ochii locuitorilor care au supravietuit ororilor din 11 septembrie 2011, iar acum sunt gata sa isi recladeasca si sa isi recupereze cartierul.

Comemorand 10 ani de la evenimentele din 11 septembrie 2001, filmul aduce un omagiu tenacitatii, fortei si imaginatiei indraznete a constructorilor, arhitectilor si visatorilor uniti de suferinta, dar si de un tel ambitios. De la lucratorii armaturilor de fier care si-au pierdut aici frati si prieteni pana la arhitectul care viseaza sa contureze un nou orizont pentru New York City sau rudele care cauta sa isi aline suferinta si sa mearga mai departe, Ground Zero: 10 ani mai tarziu aduce laolalta un grup de oameni care se confrunta cu cele mai ridicate mize din viata lor profesionala pentru a finaliza proiectul la timp, aducandu-le astfel un omagiu victimelor si familiilor acestora. </p>

Vote it up
207
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza