La televizor ne ingrasam

Cei care privesc emisiunile TV mai mult de doua ore pe zi isi adauga un surplus de 150 de calorii
 
<p>
Privitul la televizor atrage supraponderabilitate si diabet de tip 2. Intr-un studiu asupra a 9.000 de persoane, cele cu greutate normala se uitau la televizor cam 2,3 ore pe zi, supraponderalii – 2,6 orre, iar obezii – peste 3 ore. Asta fiindca timpul petrecut in fata micului ecran presupune mai putina activitate si mai multe alimente.
De asemenea, subiectii care se uitau la televizor mai mult de 2 ore ingerau 150 de calorii in plus pe zi, din bauturi carbogazoase cu zahar si mai multe snackuri – bogate in grasimi si calorii, dar sarace in fibre.
 
Nu e de mirare ca un studiu efectuat la Harvard, cu 37.000 de barbati supraponderali, a aratat ca aceia care se uitau mult la televizor – cel putin 40 de ore pe saptamana – erau de trei ori mai predispusi la diabet decat cei care faceau acest lucru doar 10 ore; 21-40 de ore saptamanal inseamna un risc dublu.
In plus, daca te uiti la televizor in loc sa te indeletnicesti cu un hobby, sa mergi in vizita la prieteni sau sa-ti exersezi mintea, e posibil sa ai de timpuriu probleme cu memoria.
</p>
Vote it up
241
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza