La fiecare masa, alte obiceiuri

 
Traditia romaneasca implica ca mesele de sarbatori sa fie foarte incarcate cu feluri de mancare bazate pe carne). Atata doar ca in prezent tot mai multi oameni aleg sa aiba o dieta alimentara din care elimina tocmai carnea si devin vegetarieni sau mananca doar peste (pe langa legume si lactate, bineinteles).
Tocmai de aceea, o idee buna ar fi sa tii cont de acest fapt si sa te gandesti ca e posibil sa ai la masa invitati vegetarieni. Asta nu inseamna ca, dupa ce ai stat ore in sir in bucatarie pregatind sarmale, racituri si fripturi, acum va trebui sa o iei de la capat. Lucrurile pot fi mult mai simple decat iti imaginezi, daca asculti sugestiile de mai jos.
 
Cand pregatesti sarmale, toaca ceva mai multa varza si da-o la cuptor intr-o oala mai mica (in acelasi timp cu sarmalele este o idee care ar putea functiona, daca iti permite cuptorul) doar cu bulion, foi de dafin, piper si marar.
Clasica salata boeuf va avea acelasi gust extraordinar si daca elimini carnea din ea. Poti face chiar un experiment in care sa nu spui nimanui ca nu ai pus carne si am putea sa iti garantam ca nimeni nu va observa diferenta!

Daca fierbi cartofi pentru un piure, pune cativa deoparte intr-un castron si amesteca-i usor doar cu putin unt si patrunjel. Sunt deliciosi si pot constitui un fel de mancare principal daca ii servesti alturi de o salata. Sau pot fi garnitura perfecta pentru peste.
Asigura-te ca ai in frigider branzeturi de doua, trei feluri diferite. Poti incropi cu ele un platou rapid de aperitive.