Korma de pui cu stafide

O mâncare ușoară, cu o aromă proaspătă și apetisantă
 

Articole similare

Ingrediente pentru 4 porții

350 ml supă-bază de pui sau de legume

1 ceapă

2 căței de usturoi

3 linguri de ulei vegetal

750 g piepți de pui dezosați, fără piele

3 linguri făină

2 linguri praf de curry

o legătură de coriandru proaspăt

2 linguri de stafide fără sâmburi

25 g fulgi de migdale

½ lămâie

2 linguri iaurt

2 linguri smântână grasă

sare, piper negru

 

1. Se pune supa la fiert. Se curăță și se toacă ceapa și usturoiul și se prăjesc încet în ulei, într-o tigaie mare, circa 5 minute, până se moaie.

2. Se taie puiul cubulețe de 2-3 cm. Se amestecă făina și praful de curry într-un castron mare, și se adaugă bucățile de carne. Se toarnă conținutul castronului în tigaie și se prăjește carnea, amestecând frecvent, timp de 3 minute.

3. Se spală și se toacă coriandrul, cât să se obțină o lingură; se lasă puțin pentru ornat. Se adaugă restul în tigaia cu pui, împreună cu stafidele și supa fierbinte. Se dă în clocot, amestecând, apoi se face focul mic și se fierbe încet 10 minute.

4. Se prăjesc migdalele, fără ulei, într-o tigaie. Se stoarce sucul de la jumătatea de lămâie și se pune deoparte.

5. Când puiul este făcut, se ia tigaia de pe foc și se adaugă migdalele, sucul de lămâie, iaurtul, smântâna, sarea și piperul după gust. Se reîncălzește totul, la foc mic, cu atenție să nu dea în clocot. Se ornează cu coriandrul pus deoparte.

 

Sugestie pentru servire:

La acest fel de mâncare se potrivește orezul, care poate fi preparat în timp ce se face carnea.

Vote it up
183
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza