Korma de pui cu banane

Acest curry mediu-iute de pui si banane, imbogatit cu migdale si iaurt, are o textura minunat de cremoasa si putine grasimi
 
Portii 4
Timp de preparare: 15–20 de minute
Timp de gatit: 40 de minute

Ingrediente:

1 ceapa mare tocata grosier
1 ardei iute rosu mare, curatat de seminte
5 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir tocata
3 catei de usturoi curatati
2 linguri ulei de floarea-soarelui
1 lingura garam masala
450 ml bulion de pui
55 g migdale macinate
8 pulpe de pui dezosate, fara piele, circa 450 g in total
150 g iaurt
2 lingurite faina de porumb
2 banane mari
2 linguri frunze de coriandru tocate, plus o cantitate pentru ornat
2 linguri fulgi de migdale prajite (optional)
Raita de lamaie verde si mere
coaja rasa si sucul de la 1/2 lamaie verde
2 mere cu coaja rosie curatate de cotoare si tocate grosier
1 ceapa rosie mica sau 2 salote     tocate marunt
2 lingurite frunze de coriandru tocate marunt

Preparare:

Se pun ceapa, ardeiul iute, ghimbirul si usturoiul intr-un robot de bucatarie si se proceseaza pana se omogenizeaza. Ca alternativa, se toaca foarte fin, cu un cutit ascutit, ceapa, ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul.


Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, neaderenta, si se prajeste mixtura de ceapa 10 minute, pana cand se moaie, amestecand mai des spre sfarsitul acestei perioade, pentru a impiedica lipirea ingredientelor.

Se adauga garam masala si se amesteca. Se toarna in tigaie bulionul si se incorporeaza migdalele macinate. Se adauga pulpele de pui. Se acopera tigaia si se lasa la fiert 25 de minute.

Intre timp, se ia 1 lingura iaurt si se pune intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor pentru raita. Se amesteca bine si se pune castronul deoparte.

Se amesteca faina de porumb cu restul de iaurt. Se adauga acest amestec in curry si se fierbe, amestecand constant, pana ce se ingroasa.

Se descojesc si de feliaza bananele, apoi se adauga in curry impreuna cu coriandrul tocat. Se gatesc doar cateva minute, cat sa se incinga bananele. Se serveste curry-ul fierbinte, presarat cu coriandru macinat si cu fulgi de migdale, daca se folosesc, alaturi de raite de mere si lamaie verde.

Cateva idei:


• Pentru o korma de curcan cu mango, se inlocuieste puiul cu 450 g piept de curcan fara piele, taiat cubulete. La sfarsitul timpului de gatit, in locul bananelor se adauga 1 mango proaspat, descojit si taiat cubulete, si 1–2 linguri chutney de mango.
• Pentru a prepara o raita de banane, se inlocuiesc merele cu 2 banane tocate. Pentru un gust mai iute, se adauga 1/2 ardei iute rosu proaspat tocat marunt.

Avantaje:


• Migdalele sunt o sursa de fibre, vitamina E si cateva minerale. Sunt de asemenea bogate in grasimi, desi 87% dintre ele sunt nesaturate.
• Atat bananele, cat si merele aduc fibre, iar bananele sunt si o sursa buna de pota-siu, cu 10% din CRN intr-un singur fruct.
Vote it up
188
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza