Kebab cu fenicul si ardei gras

Bucatelele slabe de carne de curcan sunt marinate in vin cu ierburi aromate, pentru a le da gust si suculenta
 
<p>
Timp de preparare: 20 de minute, plus cel putin 10 minute marinare
Timp de gatit: 15 minute
Portii: 4

Ingrediente:

450 g piept de curcan fara piele
3 catei de usturoi tocati
1 1/2 lingura suc de lamaie
2 linguri vin alb sec
1 lingura salvie proaspata tocata sau 2 lingurite salvie uscata
1 lingura rozmarin proaspat, tocat
1 1/2 lingurita frunze proaspete de cimbru sau 1/2 lingurita cimbru uscat
1 lingurita seminte de fenicul zdrobite grosier
2 1/2 linguri ulei de masline extravirgin
1 ardei gras rosu curatat de seminte si taiat bucatele
1 bulb de fenicul taiat cubulete
1 lingura pasta de masline negre (tapenade) sau 10 masline negre Kalamata taiate bucatele
8 fire rozmarin proaspat (optional)
sare si piper

Preparare:

Se taie carnea in 24 de bucati, fiecare de circa 5 x 2 cm. Se combina bucatile de carne cu 2 catei de usturoi tocati, 1 lingura suc de lamaie, vin, salvie, rozmarin, cimbru, seminte de fenicul, 2 linguri ulei de masline, sare si piper. Se amesteca bine, astfel ca bucatile de curcan sa fie acoperite uniform cu marinata. Se lasa la marinat cel putin 10 minute, sau 1 ora, daca aveti timp.
Intre timp, se prepara relish-ul. Se pun ardeiul gras, bulbul de fenicul si pasta de masline, ori maslinele tocate, intr-un castron, impreuna cu restul de usturoi, 1/2 lingura suc de lamaie si 1/2 lingura ulei de masline. Se asezoneaza dupa gust. Se amesteca bine si se pune deoparte.

Se incinge grillul cuptorului sau se pregateste un gratar pe carbuni. Se infig bucatile de carne marinate in tulpinile de rozmarin, daca se folosesc, sau in frigari, si se incheie fiecare frigaruie cu o salota sau o ciupercuta.
Se frig kebaburile timp de 15 minute, pana ce carnea este facuta si incepe sa se rumeneasca. Se intorc frigaruile frecvent si se umezesc, de fiecare data, cu marinata. Se servesc fierbinti, cu relish de ardei gras.

Avantaje:

• Ardeii grasi rosii sunt o excelenta sursa de vitamina C si de betacaroten. Ambii nutrienti sunt antioxidanti puternici ce ajuta la contracararea radicalilor liberi, cauza multor boli, printre care cancerul si bolile de inima.
• Feniculul contine cantitati folositoare de potasiu si de folati. Un alt avantaj al sau este continutul mic de calorii – la 100 g are doar 12 kcal.

Cateva idei:

• In locul unui relish de vegetale, adaugati in frigari bucatile de ardei gras si de bulb de fenicul. Taiati vegetalele in bucati de 2,5 cm. Alternati vegetalele cu carnea si ungeti-le cu marinata. Frigeti-le ca mai sus, apoi serviti frigaruile de carne si legume stropite cu suc de lamaie si cu uleiul de masline ramas.
• Un alt relish delicios, fara ulei, poate fi preparat din ardei gras copt si rosii. Se taie un ardei gras rosu, mare, in jumatate si se coace pe gratar, pe partea cu coaja, pana ce aceasta crapa si se carbonizeaza pe alocuri. Se pune apoi intr-o punga de polietilena si se lasa pana se raceste indeajuns pentru a fi manuit. Se curata de coaja si se toaca; se amesteca cu 1 rosie taiata cubulete, 1 salota tocata marunt, 2 catei de usturoi tocati, 2 linguri busuioc sau patrunjel proaspat tocat, putin otet balsamic si sare si piper, dupa gust.
</p>
<p>&nbsp;</p><strong><a href="http://diff4.smartadserver.com/call/cliccommand/4711480/[timestamp]?" target="_blank">
Cel mai bun loc unde poti gasi credite numai cu rate fixe!! Click aici pentru acces imediat</a></strong>
 
Vote it up
127
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza