Jumări din brânză de soia

O alternativă mai sănătoasă la jumările de ouă
 

INGREDIENTE PENTRU 2 PORȚII

2 lingurițe de ulei de măsline light

1 linguriță de ulei de susan

1/2 ardei gras verde, tocat mărunt

1 linguriță de ghimbir proaspăt, ras

1/2 ardei iute mare și verde, curățat de semințe și tocat mărunt

1/3 cană (40 g) ceapă verde, tocată mărunt

300 g tofu (brânză de soia) moale, scurs

2 lingurițe de sos de soia cu un conținut redus de sodiu

1 lingură de arpagic proaspăt, tocat

2 felii de pâine integrală, prăjite

 

PREPARARE 15 minute

GĂTIT 10 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 1 052 kJ, 251 kcal, 14 g proteine, 13 g grăsimi (2 g grăsimi saturate), 17 g carbohidrați (4 g zahăr), 6 g fibre, 299 mg sodiu

 

Produsele alimentare din soia reduc riscul apariției demenței senile, a osteoporozei și a bolilor cardiace; de asemenea, pot ameliora simptomele menopauzei. Servit cu pâine integrală prăjită, acest preparat delicios constituie o alternativă grozavă la jumările de ouă, având un conținut de proteine similar, dar aducând beneficii suplimentare sănătății.

 

1 Încinge uleiul de măsline și cel de susan într-o tigăiță, la foc mediu-iute. Călește ardeiul gras, ghimbirul și ardeiul iute timp de 3 minute, amestecând frecvent, până când acestea se înmoaie. Adaugă ceapa verde și continuă gătitul, amestecând, alte 2 minute.

2 Redu flacăra la mediu. Încorporează tofu și sosul de soia. Cu o lingură de lemn, rupe tofu în bucățele, în timp ce amesteci și îl înglobezi în mixtura cu ardei. Gătește-l 2 minute sau până ce este bine încins. Adaugă firele de arpagic și amestecă cu grijă.

3 Pune jumările de tofu pe feliile de pâine prăjită și servește-le fierbinți.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Prăjește tofu cu moderație, căci dacă este gătit prea mult, va lăsa lichid.

Dacă dorești, poți adăuga 1 roșie mică, tocată, împreună cu ceapa verde. Ai nevoie de 3 cepe verzi întregi ca să obții 1/3 cană de ceapă tocată fin.

 

Vote it up
92
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza