Jumări de ouă picante

Se servesc cu pâine prăjită și iaurt
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

4 felii groase de pâine integrală

1 lingură unt

1 ardei iute verde, curățat de semințe, tocat

2 lingurițe pastă de curry

1 cățel de usturoi, zdrobit

1 linguriță ghimbir ras

4 cepe verzi, curățate și tocate

100 g roșii, descojite și tăiate cubulețe

6 ouă

1 lingură coriandru proaspăt tocat

1 linguriță suc de lămâie verde

sare și piper negru

4 linguri iaurt degresat

 

MOD DE PREPARARE

1. Se prăjește pâinea, apoi se ține la cald.

2. Se topește untul într-o tigaie antiaderentă, se adaugă ardeiul iute, pasta de curry, usturoiul, ghimbirul și ceapa verde, păstrând un pic din ea pentru ornat. Se prăjesc la foc mic 5 minute. Se adaugă în tigaie roșiile și se mai prăjesc încă 1 minut.

3. Se bat albușurile amestecate cu coriandru, suc de lămâie, sare și piper după gust. Se toarnă în tigaie și se amestecă ușor la foc mic, până când se întăresc.

4. Se pun feliile de pâine pe farfurii, deasupra lor se așază ouăle jumări cu curry, se presară ceapa verde păstrată și, dacă se dorește, peste fiecare porție se pune câte 1 lingură iaurt.

Vote it up
125
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza