Jucarie pentru educatia copiilor

Pentru fiecare animalut de plus cumparat intre 4 noiembrie si 29 decembrie 2012, IKEA doneaza 1 euro pentru copiii saraci
 

<p>

“Saluuut! Ce faci? Eu sunt iepurasul Klappar si imi place astronomia. Acum imi planuiesc calatoria in spatiu pentru ca vreau sa fiu primul iepuras care va topai pe luna. Ca sa ajung acolo, imi voi construi propria mea nava spatiala. Dar ca sa-mi indeplinesc visul trebuie sa invat. Asa ca m-am decis. Vreau sa merg la scoala!
 Eu fac parte din marea familie a Jucariilor de Plus. Eu si fratii mei dam glas dorintelor copiilor din tarile aflate in curs de dezvoltare. Copiii au nevoie de o educatie de calitate pentru a-si indeplini visele.”

Asa debuteaza campania anuala a Jucariilor de Plus pe care IKEA a lansat-o, din nou, in acest an, alaturi de Salvati Copiii si UNICEF. Prin aceasta actiune, compania si-a propus sa contribuie la accesul la educatie al copiilor din tarile aflate in curs de dezvoltare.

Astfel, pentru fiecare jucarie de plus cumparata in perioada 4 noiembrie - 29 decembrie 2012, IKEA Foundation doneaza 1 euro pentru educatia copiilor prin programele sustinute de UNICEF si Salvati Copiii din Romania si din intreaga lume.

Magazinul suedez din Romania se alatura pentru al treilea an consecutiv campaniei internationale anuale a Jucariilor de Plus. Iarna trecuta campania a dus la strangerea a 56.405 euro.

In lume, campania Jucariilor de Plus se desfasoara inca din 2003. De atunci si pana in prezent, IKEA Foundation a donat 47,5 milioane euro bani care au ajutat opt milioane de copii, din aproape 40 de tari. De exemplu, in toamna aceasta, 1,8 milioane de euro au fost donati proiectului „Sanse egale pentru toti copiii, intr-o societate fara discriminare”, desfasurat de Salvati Copiii Romania.
 
“Datorita donatiilor IKEA Foundation, organizatia Salvati Copiii va derula timp de trei ani actiuni pentru a raspunde in mod concret unora din cele mai stringente probleme cu care se confrunta copiii, din cauza stigmatizarii si a stereotipurilor. In cadrul proiectului “Sanse egale pentru toti copiii intr-o societate fara discriminare” se va asigura acces la educatie pentru copiii de etnie roma, prin infiintarea a 30 de gradinite estivale; de asemenea, 9000 de copiii cu dificultati psiho-emotionale, precum si familiile acestora vor beneficia de programe de sprijin si servicii gratuite de consiliere”, spune Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii Romania.
 
Fondurile donate catre Salvati Copiii vor ajuta la dezvoltarea proiectelor de educatie pentru copiii marginalizati, pentru cei din minoritatile etnice si pentru cei cu dizabilitati si nevoi speciale din Romania, Cambodgia, Vietnam, Bangladesh, Indonezia, Myanmar, Fillipie si Lituania. Fondurile donate catre UNICEF vor sustine initiativa “Scoli pentru Africa”, prin care se va asigura o educatie de calitate pentru copiii din Burkina Faso, Etiopia, Madagscar, Mai, Mozambic, Niger, Africa de Sud si Malawi.“

</p>

Vote it up
116
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza