Jeleu din fructe de pădure

Savoarea acestui desert este dată de amestecul de fructe dulci și acre
 

Ingrediente pentru 6 porții

250 g vișine

100 g cireșe

250 g coacăze

100 g zmeură

100 g mure

100 g amidon de porumb

150 g zahăr

250 g frișcă

 

1. Se curăță de codițe și de sâmburi cireșele și vișinele, apoi se spală. Se curăță și se spală coacăzele. Se aleg zmeura și murele. Dacă este necesar, se spală murele.

2. Se pun cireșele, zmeura și murele într-un castron. Vișinele și coacăzele se dau în clocot în aproximativ 1 litru de apă și se fierb până când devin moi.

 3. Se toarnă sucul printr-o sită și se colectează. Se presează fructele de pădure printr-o sită fină. Sucul colectat se aduce la fierbere. Se amestecă amidon de porumb cu puțină apă, apoi, amestecând constant cu un tel, se încorporează în suc.

 4. Când compoziția începe să se solidifice, se adaugă 120 g de zahăr. Se toarnă jeleul în vasul umplut de fructe, se amestecă și se lasă să se răcească. Se bate frișca semitare. Se presară restul de zahăr peste jeleu. Se servește cu frișcă.

 

Vote it up
102
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza