Jeleu cu struguri

Reteta pentru un desert racoritor, care combina strugurii dulci si zemosi cu un vin aromat
 
<p>Ingrediente

225 g boabe de struguri fara samburi, rosii sau negri
1/2 portocala mica
250 ml vin rosu de Bordeaux sau alt vin rosu nobil
2 fructe de anason in forma de stea
40 g zahar pudra
1 pliculet gelatina pudra
250 ml suc de struguri rosii
Ornare: 4 lingurite de iaurt si un varf de cutit de nucsoara proaspat macinata

Preparare: 15 minute, plus 4 ore pentru racire
La foc: 15 minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 165
Glucide 28 g
Proteine 3 g
Grasimi 1 g (fara grasimi saturate)

1. Se taie boabele de struguri in jumatati si se pun in patru pahare mari fara picior sau castroane. Se dau la frigider sa se raceasca.
2. Intre timp se prepara jeleul. Se taie o fasie lunga de coaja de portocala de pe centru, apoi se stoarce zeama si se lasa deoparte. Se pune coaja rasa intr-o cratita impreuna cu vinul si anasonul. Se incalzeste la foc mic pana da in clocot, apoi se micsoreaza focul, se acopera si se fierbe la foc mic 10 minute. Se ia cratita de pe foc, se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva.
3. Se toarna printr-o strecuratoare vinul indulcit intr-un castron. Se presara granulele de gelatina deasupra si se amesteca usor pana se dizolva. Se adauga sucul de portocale si de struguri si se da la rece 5 minute sau pana cand lichidul este caldut.
4. Se toarna jeleul peste struguri si se lasa deoparte pana se racoreste complet, apoi se da la frigider 4 ore sau pana este gata.
5. Se serveste fiecare pahar cu 1 lingurita de iaurt si presarat cu nucsoara.</p>

Vote it up
216
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza