Jambon fiert in cidru

Sunca preparata prin fierbere e suculenta si nu are nevoie de alte grasimi. Se serveste cu piure de cartofi si legume facute la abur
 
<p>Timp preparare: 10 minute, plus 15 minute de repaus
La foc: 1 ora si 20 de minute
Se obtin 6 portii

O portie contine:
Calorii 276
Glucide 7 g
Proteine 24 g
Grasimi 12 g (grasimi saturate 4 g)

Ingrediente

1 kg jambon
1 litru cidru
4 cuisoare
1 ceapa potrivita, taiata in jumatate
1 bouquet garni
75 g morcovi, tocati
1 tija de telina, taiata felii
6 boabe de ienupar
6 boabe de piper negru

1. Se pune jambonul intr-o cratita mare, se acopera cu apa si se fierbe. Apoi se scurge si se clateste de spuma formata la fierbere. Se curata cratita.
2. Se pune din nou jambonul in cratita si se adauga cidrul. Se inteapa jumatatile de ceapa cu cate 2 cuisoare, apoi se pun in cratita, alaturi de bouquet garni, morcovi, telina, boabe de ienu­par si boabe de piper negru. Se ada­uga apa cat sa acopere jambo­nul si se da intr-un clocot. Se reduce focul si se lasa jambonul sa fiarba 1 ora si 15 minute. Daca jambonul va fierbe mai mult decat este necesar, acesta va deveni tare si uscat.
3. Se scoate jambonul din cratita si se scurge lichidul in care a fiert. Se lasa jambonul sa stea 15 minute.
4. Se indeparteaza portiunile de grasime de pe jambon, apoi se taie in felii subtiri si se serveste.

Varianta: pentru a fi servit rece, se lasa jambonul sa se raceasca in lichidul in care a fiert, apoi se taie felii. Astfel carnea va fi mai suculenta.

Sugestie pentru servit: piure de cartofi si legume preparate la abur.</p>

Vote it up
172
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza