Izvorul femeilor, in premiera

Cel mai nou film al lui Radu Mihaileanu, "La source des femmes", va intra de vineri pe marile ecrane din Romania
 
<p>
Coproductie Franta – Belgia – Italia, pelicula semnata de Radu Mihaileanu spune povestea unui sat aflat undeva intre Africa de Nord si Orientul Mijlociu. Aici, traditia locului dicteaza ca femeile sa aduca apa dintr-un izvor sapat in munte, in fiecare zi, in plin soare, sub privirile sotilor, care isi beau linistiti ceaiul la barul satesc.

Intr-o zi, in urma unui tragic eveniment, Leila, sotia unui tanar profesor, le convinge pe celelalte femei sa intre intr-o greva a iubirii: fara sex, nici macar o mangaiere, pana cand barbatii vor incepe sa preia ei responsabilitatea aducerii apei in sat.

Inspirat de o poveste reala, petrecuta in Turcia, si realizat in Maroc, filmul lui Radu Mihaileanu reuseste sa-i ofere spectatorului o introspectie vibranta si incantatoare in cultura araba, aducandu-i femeii, asa cum spune chiar regizorul, o adevarata oda.

Publicatia americana “The Hollywood Reporter” a apreciat chiar ca filmul este o noua mostra de "world cinema" cu succes la public, o fabula moderna care arata emanciparea femeilor in lumea araba. Iar “Variety” a subliniat ca "La source des femmes" (n.r. “Izvorul femeilor”, in Romania) are un farmec aparte, "amestecand comedia cu melodrama si exotizand Orientul Mijlociu".

“Izvorul femeilor“ a fost primul lungmetraj cu care Radu Mihăileanu a fost selectionat la Festivalul de la Cannes, unde a avut parte de zeci de minute de ovatii la premiera de gala.

In urma cu o luna, revista Reader’s Digest Romania a realizat un interviu in exclusivitate cu Radu Mihaileanu, in care regizorul, nascut intr-o familie de evrei si emigrat in Franta, povesteste despre noul sau film, dar si despre viata sa, de la fuga din Romania, in anii ’80, pana in prezent. Interviul poate fi citit si ascultat AICI.
</p>

Vote it up
346
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza