Iron Lady, in Romania

"Doamna de Fier", filmul cu care Meryl Streep a luat al treilea Oscar din cariera in februarie, ruleaza zilele acestea, pe marile ecrane
 
<p>
Drama biografica The Iron Lady relateaza prin intermediul flash-back-urilor, din perspectiva unei Margaret Thatcher imbatranite, fragile si cu o stare de sanatate precara, urcusurile si coborasurile din cariera politica a acestei femei de exceptie, concentrandu-se pe controversatele actiuni pe care le-a intreprins aceasta in cele 17 zile ce au precedat izbucnirea conflictului armat din Insulele Falkland in anul 1982.

In anul 1974, in pofida sfaturilor intelepte ale sotului ei Denis, care ii reproseaza ca pune profesia si ambitiile personale mai presus de familia reprezentata de el si de cei doi copii ai lor pe nume Carol si Mark, Margaret Thatcher isi propune sa se impuna pe scena politica dominata de barbati si sa il invinga pe Edward Heath in lupta pentru preluarea conducerii Partidului Conservator, ceea ce se si intampla un an mai tarziu.

Ascensiunea Doamnei de Fier este incununata in anul 1979 de numirea in functia de Prim-Ministru al Marii Britanii. Ea devine, astfel, prima femeie din istoria tarii care ocupa o astfel de demnitate publica. Mai mult decat atat, in intervalul mai 1979 - noiembrie 1990, a castigat trei mandate consecutive, trecand peste barierele de sex si clasa sociala.

In regia Phyllidei Lloyd si cu o distributie condusa de Meryl Steep, alaturi de care ii mai intalnim pe: Jim Broadbent, Susan Brown, Phoebe Waller – Bridge si Iain Glen, productia Doamna de Fier / The Iron Lady este disponibil pe marile ecrane din Romania, din 27 aprilie.

</p>
Vote it up
137
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza