Ioana Grigore gateste traznet!

Colega noastra de la Lumearetetelor.ro a meritat pe deplin cecul de 10.000 de euro pus la bataie de Academia lui Horia. 
 
<p>LR: Draga Ioana, noi, colegii tai, stiam ca gatesti bine, testasem “produsele” tale culinare. In finala concursului de gatit “Academia lui Horia”, de la Prima TV, le-ai dat clasa insa tuturor. Te asteptai sa castigi? Ce gust are victoria?
Ioana Grigore: E ca sarea-n bucate, ca sa zic asa! Eu ma bucuram ca am avut sansa sa particip. Dar sa si primesc marele premiu chiar ca nu ma asteptam! A fost ca o incununare a intregii aventuri si ma bucur ca multi m-au sprijinit si au avut incredere in mine.

LR: Cum e sa fii proaspata vedeta?
Ioana Grigore: E un sentiment nou pentru mine. Inca nu m-am dezmeticit, e ca intr-un vis.

LR: Ce reactie au avut sotul si familia ta la aflarea vestii?
Ioana Grigore: Bineinteles ca s-au bucurat, insa bucuria nu era legata de castigarea banilor in sine, ci de castigarea locului 1 dintre peste 4.000 de candidati. Eu am pornit de la inceput in aceasta competitie gandindu-ma ca nu am ce pierde. Pentru mine a fost o realizare si faptul ca am fost selectata printre cei 18 concurenti. Sa nu aveti impresia ca a fost un lucru usor!

LR: Cum te-ai "antrenat" pentru finala?
Ioana Grigore: Pentru finala am incercat sa gatesc un pic mai des decat o faceam in mod obisnuit, asta insemnand ca in perioada respectiva gateam in fiecare seara, indiferent de cat de obosita eram dupa o zi de munca. In plus, am incercat sa gatesc cat mai diversificat, sa combin cat mai multe ingrediente, sa fac tot felul de retete de baza si sa testez retete noi. In putinul timp liber care imi mai ramanea, citeam din cartea de bucate a domnului Horia Virlan ca sa invat trucuri noi.

LR: Care a fost cel mai greu moment?
Ioana Grigore: Ultima proba: am fost sigura ca n-o sa termin la timp. Cand am terminat, in ultima secunda, m-am simtit epuizata de stres. In afara de asta, fiind finala, voiam sa dovedesc tot ce pot si sa nu il dezamagesc pe maestrul Virlan pentru alegerea sa de a ma aduce in finala.

LR: Care a fost challengerul tau, adversarul cel mai periculos?
Ioana Grigore: Cu siguranta Stefano a fost un concurent redutabil. Mi-a parut foarte stapan pe el, foarte relaxat si complet in elementul lui. Parca gatea in acea bucatarie de ani de zile. Totusi nu m-a surprins; ma asteptam sa fie foarte bun, altfel nu ajungea in finala. Ceea ce m-a surprins in mod mai mult decat placut, a fost prestatia lui Mircea Zara. Stiam din etapele anterioare ca se pricepe la gatit, desi era foarte modest in privinta asta, insa in finala cred ca s-a autodepasit. Eram un pic confuza, nu stiam daca trebuie sa ma tem de el sau nu. La sfarsitul concursului chiar glumeam amandoi ca ar trebui sa isi deschida un restaurant.

LR: Cum a fost atmosfera din platou dupa ce v-ati destresat de atmosfera concursuluii? S-au legat prietenii, s-a mai stat la o agapa?
Ioana Grigore: Dupa fiecare filmare, am stat de vorba, am schimbat impresii. De asemenea, in pauzele dintre probe, ne adunam sa discutam despre dificultatea probelor, despre pretentiile lui Horia Virlan si chiar faceam pronosticuri referitoare la cine va fi castigatorul. Pariuri si pronosticuri s-au facut pe tot parcursul concursului, nu doar in finala.

LR: Ce poti spune ca ti-a ramas din aceasta experienta (in afara de faimosul cec de 10.000 de euro)?
Ioana Grigore: Am inceput sa iau gatitul mai in serios si sa ies din bucatarie, ca sa impart ce gatesc cu ceilalti. Mi-a dat curaj si un sentiment de mandrie. Cand am vazut filmarile, mi-am dat seama ca mi-am stapanit foarte bine emotiile. Am avut noroc ca atmosfera pe platou a fost foarte buna. Parca eram la un cooking party – exceptand momentele cand maestrul Virlan punea presiune pe noi!

LR: Ce vei face cu banii?
Ioana Grigore: Cu ideea castigarii banilor inca nu m-am obisnuit. Ma simt ca atunci cand se adreseaza intrebari ca: "Ce ai face cu 1 milion de euro daca i-ai castiga la Loto?" si pe moment nu ai nici o idee despre ce ai putea face cu atatia bani. In principiu, o sa plec intr-o mica vacanta, o sa imi platesc niste datorii mai vechi si apoi o sa ma inscriu la niste cursuri pentru obtinerea unei diplome de bucatar.

Click aici pentru a citi retete si articolele de pe blogul Ioanei. </p>

Vote it up
172
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza