Invenția care îți schimbă dispoziția

Dispozitivul poate fi controlat prin intermediul telefonului mobil 
 

O bucată de plastic atașată pe frunte îți poate schimba dispoziția de la starea de calm la cea de energie, conform independent.co.uk.

Noul dispozitiv transmite semnale electrice către creier, manipulând dispoziția purtătorului, fie prin calmarea acestuia, fie prin ridicarea nivelului de energie.

Invenția aparține companiei Thync, care a fost fondată în 2011 de către un grup de oameni de știință ai institutelor MIT, Harvard, și Stanford, experți în neuroștiință, neurobiologie și electronică.

Dispozitivul funcționează prin intermediul unor neurotransmițători care activează anumite părți ale creierului, schimbând dispoziția de la starea de calm, la cea de energie și invers. Fenomenul durează o oră la nivel local, însă efectul poate fi resimțit timp îndelungat după aceea.

Partea cea mai interesantă este că totul poate fi controlat prin intermediul telefonului mobil și costă numai 299 de dolari.

Lansarea Thync a fost făcută în urma schimbărilor legilor în ceea ce privește consumul de droguri legale, prin care a fost interzisă orice substanță care produce un efect psihoactiv. Însă, din moment ce Thync funcționează prin manipularea impulsurilor electrice la nivelul creierului, este de așteptat ca noua invenție să fie în conformitate cu legea.

Sursa: HotNews.ro

Vote it up
273
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza