Invata sa-si trateze acneea

1.500 de elevi vor primi sfaturi de la medicii dermatologi, in cadrul unei campanii ce se va desfasura in patru mari orase
 
<p>
Acneea este o afectiune a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee, fiind caracterizata prin puncte negre, puncte albe sau cosuri care apar la suprafata pielii. In unele cazuri, pot sa apara si leziuni mai profunde, denumite noduli sau chisturi. Acneea este cea mai int]lnita boala de piele afectand peste 80% dintre adolescenti. Lasata netratata sau tratata necorespunzator, poate produce urme definitive pe piele, prin aparitia cicatricilor. 
Societatea Romana de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala continua si in 2012 campania Act smart, be cool!, prin care isi propune sa informeze tinerii despre pericolele netratarii la timp sau ale tratarii incorente a acneei.
Act smart, be cool! se va desfasura in perioada august – decembrie 2012 si il are ca ambasador pe Liviu Teodorescu, membru LaLa Band. Anul acesta, medicii parteneri ai campaniei se vor intalni cu aproape 1.500 de elevi din  Bucuresti, Targu Mures si Sibiu, vor oferi sfaturi pe forum si informatii supervizate pe site-ul www.getcool.ro.
„A fi cool tine atat de imagine cat si de perceptia fiecaruia despre el insusi. Acneea poate lasa semne pe viata daca nu este tratata la timp si cu tratamentul adecvat. Insa, mai mult decat atat, acneea poate lasa urme asupra increderii de sine. Sper ca implicarea mea in campanie sa atraga atentia tinerilor pentru a intelege ca acneea si nimic altceva nu trebuie sa stea in calea implinirii visurilor lor. Visul meu este sa ajung un mare muzician si nu o sa las nimic in calea dorintei mele de a-l indeplini”, declara Liviu Teodorescu.
Campania cuprinde o serie de activitati menite sa aduca informatii relevante pentru tineri, atat prin interactiunea directa cu acestia, cat si prin intermediul comunicarii online:
- seminarii – in 2012 medicii parteneri Act smart, be cool! vor merge si in tara pentru a vorbi cu tinerii despre acnee si despre modul in care aceasta poate fi tratata pentru a nu lasa semne pe viata. Targu Mures si Sibiu sunt orasele in care medicii se vor intalni timp de doua saptamani cu elevi din scoli si licee, iar in Bucuresti seminariile vor avea loc saptamanal.
- getcool.ro, site-ul oficial al campaniei, este locul unde tinerii pot gasi o gama larga de informatii furnizate de medici dermatologi – de la modul in care poate fi prevenita aparitia acneei, la metode de tratament si riscurile automedicatiei precum si o lista cu medici din toata tara la care tinerii pot apela pentru a trata rapid si fara urmari acneea. De asemenea, folosind forumul, utilizatorii site-ului pot intra in dialog cu un medic dermatolog.
- Facebook Act smart, be cool! – o numeroasa comunitate de tineri care vor sa se informeze cu privire la acnee si la riscul de a o lasa netratata.
</p>
Vote it up
274
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza