Invata cum sa nu mai fii stresat

Vrei sa inlaturi macar partial efectele stresului care se face simtit din ce in ce mai des?
 
<p>Poti sa te simti mai bine daca pui in aplicare diferite sfaturi care, prin conexiunile si schimbarile pe care le determina in organism, dau creierului o stare de bine fara sa te afecteze in vreun fel, asa cum o fac spre exemplu, drogurile.

Iata cateva lucruri care ajuta in acest sens.

1. Exercitiile fizice

Endorfinele eliberate in timpul oricarui tip de exercitiu fizic au capacitatea de a micsora intensitatea perceptiei pe care o are creierul in ce priveste durerea si stresul. Endorfinele sunt substante produse de anumite celule ale sistemului nervos central. Atunci cand nivelul de endorfine creste, esti mai fericit si mai relaxat.

2. Ciocolata

Desi exista mai putine dovezi stiintifice in cazul acesteia, este vorba tot de faptul ca provoaca eliberarea endorfinelor, datorita unor substante pe care le contine.

3. Faptele bune

Numeroase cercetari au relevat faptul ca oamenii se simt mai fericiti atunci cand fac o fapta buna (sa ajuti pe cineva care are nevoie, sa oferi o mangaiere cuiva care sufera, etc.). De altfel, nici nu este nevoie de dovezi in acest sens, pentru ca se simte; oricine se simte bine dupa ce face un lucru bun.

4. Alimentatia

Creierul are nevoie de nutrienti pentru a functiona cum trebuie. Iar nutrientii de care are nevoie pentru o stare buna de spirit sunt carbohidratii (de preferat cei nerafinati), fructele (banane, capsuni, mango, ananas, pere, mere) si acizii grasi omega-3 (somon).

5. Masajul, meditatia, acupunctura, sexul

Toate acestea maresc nivelul endorfinelor din organism, si deci si starea de bine.</p>

Vote it up
656
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza