Interviu cu o vrajitoare

Vanessa sustine ca a mostenit puterea de a citi gandurile doar uitandu-se in cartile de tarot 
<p>Mare tam-tam se pornise in lumea vrajitoreasca din Romania, in urma cu aproape doua luni, cand guvernantii au decis ca si cele care-si castiga traiul din ghicit si descantece trebuie sa plateasca impozite la stat. Un nou proiect de lege le ameninta cu amenzi in cazul in care previziunile lor nu se adeveresc. Intre timp, lucurile s-au mai domolit, iar de proiectul de lege amintit nimeni n-a mai suflat o vorba. Cu toatea acestea, noi i-am cerut cunoscutei vrajitoarei Vanessa, din Bucuresti, sa ne spuna parerea despre initiativele legislative de acest gen si multe altele.

Crezi ca decizia politica de impozitare este o “vanatoare de vrajitoare”?
Eu pot sa accept acest lucru. Dar majoritatea nu considera ca este o obligatie. Cine vrea sa se legalizeze, se legalizeaza, cine nu, nu. Dar eu ma bazez pe ceea ce fac, sunt sigura ca sunt o clarvazatoare adevarata si pot sa fac fata acestei “vanatori de vrajitoare”. Inca nu ne-am pus ambitia cu ei sa vada ce putem noi sa le facem.

Crezi ca noile taxe vor ajuta economia?
Nu, sub nici o forma. E o decizie gresita.

Ai copii?
M-am maritat la 16 ani si acum, la 28, am trei copii: un baiat de 11 ani, o fetita de patru ani, Raisa, si inca o fetita, Sara, de doi ani si jumatate. Raisa sunt sigura ca-mi va duce harul mai departe.

Ce talente trebuie sa ai ca sa fii vrajitoare?
Nu trebuie sa ai nici un talent. Doar trebuie sa mostenesti acest har. Sunt multe persoane care incearca sa fie vrajitoare, dar, de fapt, recita totul ca pe o poezie sau ca pe o rugaciune si o spun fara nici un efect.

Cati ani aveai cand ai stiut ca vei deveni vrajitoare?
La sapte ani. Atunci am citit pentru prima data cartile de tarot. Iar mama a stiut ca sunt o clarvazatoare din momentul in care am inceput sa vad gandurile omului. Atunci mi-a spus: “Tu o sa fii una din urmasele mele”.

Exista congrese internationale ale vrajitoarelor, la care participa si cele din Romania?
Da, exista in Rusia, in Spania, in Cehia. Astea sunt cele la care participam noi. Iar intrunirile se tin o data la un an, la doi sau la trei. Acolo se decide care e vrajitoarea cea mai puternica din fiecare tara, cea care vine cu cele mai multe cazuri rezolvate, cu probe dovedite. La noi, este mama mea, Luminita.

Cum isi poate da seama cineva ca o vrajitoare e falsa?
In momentul in care apeleaza la ea, acea persoana nu trebuie decat sa faca semnul crucii pe tarot sau sa puna o poza. Din acel moment, clarvazatoarea trebuie sa-i spuna omului ce probleme are, de unde i se trag, sa-i spuna chiar si pe nume. Eu, cand vine cineva la mine, intind cartile si pot sa-i spun tot. Daca nu are poza, imi trebuie nume, zodie si semnul crucii pe carti. Daca are poza, aceasta se pune intre carti si se spun cuvintele magice, care trebuie rostite asupra tarotului ca sa-ti dea de gandul omului.

Pentru ce vraji esti solicitata cel mai mult?
Pentru cele de dragoste. E cel mai important lucru. Daca omul are un sac de bani si nu are fericire sufleteasca sau nu are pe cineva cu care sa-si imparta viata de zi cu zi, toti banii aia nu au nici o valoare. Tot trist este omul.

Poti face pe cineva sa se indragosteasca?
Da. E cererea pe care o primesc de la cei mai multi clienti.

Cand faci o vraja asupra cuiva functioneaza intotdeauna?
Nu. Sunt cazuri deosebite. De exemplu, cand o persoana apeleaza la o vrajitoare de magie neagra sa-i faca rau unei alte persoane exista cazuri in care acele vraji sunt arse pe foc. Poza persoanei respective, sau alte semne ale ei, se pun intr-o oala de lut si se ard la marginea apei la miez de noapte. Atunci, pentru acele vraji, nu se mai poate gasi niciodata cale de iesire.

Ai clienti din randul celebritatilor si al politicienilor?
Da.

±i ei au probleme de dragoste sau au alte cereri?
Din randul oamenilor de stat nu a venit niciunul pentru dragoste. Toti au venit pentru succese politice. Vin si-mi spun: “Eu vreau sa fiu acolo, da-l jos pe ala sa fiu in locul lui”, multe… In schimb, vedetele, aproape toate, au venit pentru probleme in dragoste.

Crezi ca actualii guvernanti au ajuns in fruntea tarii si ca urmare a unor vraji?
Unii dintre ei da, unii, nu.

Ce ne poti spune despre flacara violet? Crezi ca l-a ajutat pe presedintele Traian Basescu purtarea unor haine mov joia?
Da, e adevarat ca l-a ajutat. Violetul e o culoare care reprezinta o putere divina.

Vrajitoarele din tarile nordice se intalnesc in aprilie, de Paste? In Romania e la fel?
Da, ne intalnim. E momentul in care incep ritualurile de primavara pentru plantele si ierburile care cresc in padure si ajuta la descantece. Adunam aceste plante si le binecuvantam. Ritualul incepe in ziua de Florii si dureaza trei zile.</p>

Vote it up
300
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza