Internetul dezvolta atentia distributiva

Noile gadgeturi si internetul schimba comportamentul copiilor si chiar modul de gandire al acestora
 

<p>Specialistii sustin ca internetul dezvolta creierul minorilor, marindu-le atentia distributiva. Mai mult, navigarea pe internet ajuta la crearea de noi conexiuni intre celule, insa micsoreaza capacitatea de concentrare si ii face mai vulnerabili la bolile mintale. Cercetarea s-a realizat pe un esantion de 100 de voluntari cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani, generatie care a crescut folosind internetul.

Oamenii de stiinta le-au cerut copiilor sa raspunda unor intrebari ce le-au fost adresate folosindu-se de internet. Cercetatorii, condusi de profesorul David Nicholas, au constatat ca tinerii participanti la studiu au petrecut mai putin timp pe internet cautand raspunsurile fata de alti voluntari, cu varste mai inaintate. Astfel, voluntarii nascuti dupa 1993 au apelat adesea la prieteni, in defavoarea altor surse mai credibile.

Mai mult, cercetatorii britanici au observat ca tinerii au un sistem de navigare deosebit de cel al adultilor, jongland printre site-uri si rareori intorcandu-se pe aceeasi pagina. De asemenea, acestia nu petrec prea mult timp pe o pagina web, preferand sa deschida o alta daca nu primesc raspunsul din primele randuri.

Potrivit cotidianului Daily Mail, profesorii universitari se plang deja ca tinerii isi pierd abilitatea de a citi sau studia din carti, fiind de-a dreptul terifiati la ideea de a parcurge o carte intreaga.</p>

Vote it up
177
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza