Insusirile oamenilor sanatosi

Expertii iti spun cum trebuie sa te comporti pentru a avea o viata lunga
 
<p>
Dupa mai multe studii si ani de observatii, medicii au stabilit cum trebuie sa fii pentru a avea o viata mai lunga. Iata care sunt cele patru insusiri ale oamenilor sanatosi:

1.    Au rabdare. E nevoie de 4-8 saptamani pentru a transforma o noua strategie intr-o a doua natura. “Daca poti face un lucru 3 saptamani la rand, ti-ai creat deja un obicei”, spune Mary Ann Wilson, asistenta medicala si experta in fitness din Portland. “Stii ca ti-ai format un obicei solid, daca iti lipseste lucrul respectiv atunci cand nu-l faci”.

2.    Iau lucrurile in serios. Cumpara alimentele sanatoase de care ai nevoie. Fa-ti timp pentru a socializa. Planifica-ti sa te misti. Nu lasa schimbarile la voia intamplarii.

3.    Primesc ajutor. Cercetatorii de la Universitatea din Missouri au descoperit ca femeile varstnice exersau, in plus, 37 de minute pe saptamana atunci cand primeau telefoane de la prieteni care le reaminteau ca urmeaza un program. Poti dobandi o motivatie si mai buna daca te alaturi unui grup care se antreneaza, gasesti pe cineva cu care sa te plimbi, sau, cel putin comunici prin telefon sau online cu un grup de sprijin.

4.    Stiu ca schimbarile mici au efecte mari. “O schimbare atrage dupa sine o alta”, spune dr. Karl Knopf, profesor de fitness pentru varstnici din California. “Trebuie sa deschizi usa, sa vezi catre sunt beneficiile si sa primesti recompensele. Apoi, totul va merge de la sine”.

</p>
Vote it up
142
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza