Injectia care te scapa de fobii

Se poate scapa de fobii printr-o simpla injectie. E drept, facuta direct in creier
 

<p>Oamenii de stiinta niponi au descoperit ca o injectie ar putea dezactiva un centru al fricii din creier, relateaza Daily Mail. Iar substanta administrata nu e altceva decat un anestezic comun.

Cercetatorii de la Universitatea Hiroshima au realizat un experiment pe pesti de acvariu, care au fost invatati in prealabil sa se teama cand o lumina era aprinsa, stiind ca acesta era momentul in care urmau sa simta un soc electric de voltaj mic. Chiar si atunci cand nu il simteau, semnele ca se tem erau foarte clare.

Pestii injectati in cerebel cu anestezicul lidocaina, cu o ora inainte de experiment, au devenit insa extrem de calmi, ritmul inimii devenind stabil, nemaiaratand niciun semn de teama atunci cand lumina se aprindea.

Cerebelul este regiunea din creier asociata cu emotiile primare, cum ar fi teama sau placerea. In cazul pestilor, aceeasi regiune din creier este asociata cu procesul de invatare si cu miscarea, dar si cu frica izvorata din experientele anterioare, la fel ca si in cazul oamenilor.

La fel se intampla si in cazul mamiferelor, se mai mentioneaza in raportul aparut in jurnalul Behaviour and Brain Functions.

Lidocaina, folosita in experiment, este utilizata de dentisti, dar si in chirurgie. Dezavantajul acestui tratament este acela ca efectul anestezicului este doar temporar, indata ce medicamentul isi pierde forta, pestele "amintindu-si" de fobie.</p>

Vote it up
148
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza