Ingredientul periculos

Zeci de alimente din supermarket contin sirop de porumb bogat in fructoza
 

Unul din cele mai nocive substante pe care le gasim in mancarea din comert este siropul de porumb bogat in fructoza. Iar asta pentru ca este un substituent mult mai ieftin al zaharului, iar comerciantii nu ezita sa-l foloseasca din plin. Din nefericire pentru noi, consumatorii, efectele pot fi dezastruoase
Siropul de porumb bogat in fructoza (HFCS) este foarte ieftin, mai ieftin chiar decat zaharul, asa ca este folosit in cantitati foarte mari de catre industria alimentara. Problema este ca numeroase studii au confirmat ca provoaca obezitate, diabet, hipertensiune arteriala, cancer si afecteaza memoria si capacitatea de invatare.
Pentru ca sunt foarte multi bani in joc si producatorii siropului de porumb bogat in fructoza castiga enorm de pe urma lui, acestia i-au schimbat denumirea din “bogat in fructoza” in “zahar de porumb”, termen pe care il vei vedea mai des pe etichete si care pare mai “sigur” in ochii consumatorilor.
Trueactivist.com a facut lista alimentelor care contin cantitati periculoase de sirop de porumb bogat in fructoza:

  • Iaurturile
  • Produsele de panificatie
  • Pizza congelata
  • Batoanele de cereale
  • Cocktailurile de arahide
  • Dressingurile de salata
  • Fructele la conserva
  • Apa tonica
  • Ketchup
  • Conservele

Lista poate sa continue. Desi ideal ar fi sa nu le consumi deloc, incearca macar sa le limitezi consumul.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Princeton a demonstrat ca unii indulcitori ingrasa mult mai repede decat altii. Intr-un experiment desfasurat pe sobolani s-a constatat ca animalele care au primit sirop de porumb bogat in fructoza s-au ingrasat mult mai repede decat cele care au primit zahar de masa, chiar si in cazurile in care consumul caloric a fost egal. Alaturi de cresterile semnificative in greutate pe care le cauzeaza, siropul cu continut ridicat de fructoza determina si acumularea grasimii in corp, in special in zona abdomenului, precum si cresterea nivelului de trigliceride din sange. Conform cercetatorilor, acest experiment a scos in evidenta unii dintre factorii care contribuie la raspandirea obezitatii in Statele Unite.

Vote it up
83
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza