Inghetata din iaurt cu zmeura

Profita de vara tarzie si zmeura din piata pentru a face un desert simplu si dietetic foarte indragit de copii

 

<p>

Portii 8
Timp de preparare: 15–20 de minute, plus congelarea (variaza in functie de metoda folosita)

Ingrediente:

500 g zmeura
4 linguri gem de zmeura fara samburi
2 linguri apa de trandafiri
2 linguri crema de cassis (optional)
500 g iaurt
3 linguri zahar pudra, sau dupa gust

Pentru decor:

zmeura
frunze proaspete de menta

Preparare:

Se pune zmeura intr-o cratita si se adauga gemul de zmeura. Se incalzesc la foc mic timp de 5 minute sau pana cand zmeura se moaie, amestecand ocazional.

Se preseaza zmeura si sucul ei printr-o sita fina de nylon, intr-un castron; se arunca samburii ramasi in sita. Se adauga apa de trandafiri si crema de cassis, daca se foloseste. Se incorporeaza iaurtul si se amesteca bine. Se gusta mixtura si se indulceste cu zahar pudra.

Se toarna mixtura intr-un aparat de facut inghetata si se ingheata conform instructiunilor fabricantului. Cand obtineti un amestec inghetat, moale si cremos, turnati-l intr-un container rigid, pentru congelator, si congelati amestecul 1 ora. Daca nu aveti un aparat de inghetata, turnati mixtura direct in container si congelati 1 ora sau pana cand se intareste la margini. Se bate pana ce mixtura este omogena, apoi se repune in congelator. Se congeleaza 30 de minute, apoi se bate din nou. Se repeta succesiunea congelare-batere pana ce mixtura este moale si omogena, dupa care se congeleaza inca cel putin 1 ora.
Daca a stat in congelator mai mult de 1 ora, se transfera frozen yogurt in frigider, pentru 20 de minute, inainte de a-l servi, ca sa se moaie putin. Se decoreaza cu zmeura si menta, daca se doreste.

Cateva idei:

• Folositi zmeura congelata in loc de proaspata.
• Pentru un frozen yogurt aromat cu mango si apa de trandafiri, inlocuiti zmeura si gemul de zmeura cu 2 cutii mango, 425 g fiecare, scurse si facute piure, si folositi apa de flori de portocale si Cointreau in loc de apa de trandafiri si cassis. Nu ar mai trebui sa indulciti mixtura. Mango este o excelenta sursa de beta-caroten, pe care organismul il poate converti in vitamina A.

Avantaje:

• Desi iaurtul este bogat si cremos, este surprinzator sa constati ca are doar 17 kcal la cantitatea de o lingura, in timp ce smantana grasa sare la un uimitor 67 kcal pentru aceeasi cantitate.
• Zmeura, atat proaspata, cat si congelata, este o excelenta sursa de vitamina C. Daca este proaspat recoltata contine mai multa vitamina C, dar nu este intotdeauna usor de spus cat timp au asteptat fructele pe raft. Fructele congelate sunt de obicei procesate imediat dupa recoltare, asa ca pot fi o sursa mai bogata de vitamina C decat cele proaspete.
 

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
142
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza