<p>Preparare: 5-10 minute,
Plus 4-6 ore pentru congelare
Se obtin 4 portii
O portie contine:
Calorii 198
Glucide 29 g
Proteine 8 g
Grasimi 6 g (grasimi saturate 4 g)
Ingrediente
450 g capsuni, curatate
4 linguri miere
1 lingurita suc de lamaie
Cateva picaturi esenta de vanilie
500 g iaurt degresat
Ornare: 4 capsuni
Preparare
1. Se pun capsunile intr-un storcator de fructe sau blender, cu mierea, sucul de lamaie si esenta de vanilie. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga iaurtul si se bate compozitia.
2. Se pune compozitia intr-un vas de plastic pentru congelator, se acopera cu un capac si se lasa la congelat 4-6 ore, batand compozitia cu un mixer dupa 2 ore si apoi din ora in ora, pana cand ingheata. Se poate congela si intr-un aparat special pentru inghetata, respectand recomandarile producatorului.
3. Se serveste in boluri mici pentru desert si se orneaza fiecare castronas cu o capsuna proaspata.</p>