Inghetata de iaurt cu capsuni

Iaurtul cremos si capsunile proaspete formeaza o combinatie reusita pentru un desert racoritor, pe care il poti indulci cu miere

 

<p>Preparare: 5-10 minute,
Plus 4-6 ore pentru congelare
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 198
Glucide 29 g
Proteine 8 g
Grasimi 6 g (grasimi saturate 4 g)

Ingrediente

450 g capsuni, curatate
4 linguri miere
1 lingurita suc de lamaie
Cateva picaturi esenta de vanilie
500 g iaurt degresat
Ornare: 4 capsuni

Preparare

1. Se pun capsunile intr-un storcator de fructe sau blender, cu mierea, sucul de lamaie si esenta de vani­lie. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga iaurtul si se bate compozitia.
2. Se pune compozitia intr-un vas de plastic pentru congelator, se acopera cu un capac si se lasa la congelat 4-6 ore, batand compozitia cu un mixer dupa 2 ore si apoi din ora in ora, pana cand ingheata. Se poate congela si intr-un aparat special pentru inghetata, respectand recomandarile producatorului.
3. Se serveste in boluri mici pentru desert si se orneaza fiecare castronas cu o capsuna proaspata.</p>

Vote it up
263
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza