Inghetata de agrise

O compozitie delicata, ce constituie un desert rafinat. In loc de agrise, se pot folosi boabe de struguri verzi fara samburi

 

<p>Preparare: 10 minute, plus 5 ore de congelare
La foc: 25 de minute
Se obtin 4 portii

O portie contine:
Calorii 215
Glucide 46 g
Proteine 1 g
Fara grasimi

Ingrediente

450 g agrise curatate
150 g zahar pudra
200 ml vin de desert muscat
1 lingura suc de lamaie

Preparare

1. Se pun agrisele intr-o cratita cu zaharul si 300 ml de apa. Se dau in clocot, apoi se acopera si se fierb la foc mic 25 de minute sau pana cand fructele se inmoaie.
2. Se face un piure din pulpa de agrise, intr-un blender sau cu un mixer, apoi se trece pasta printr-o sita fina si se arunca semintele. Se incorporeaza vinul si sucul de lamaie, apoi se da la rece.
3. Se transfera compozitia racita intr-un vas de plastic, se acopera cu un capac si se da la congelator 1 ora.
4. Se foloseste o furculita pentru a incorpora cristalele formate pe margini si la fundul vasului, apoi se acopera si se da din nou la congelator pentru 4 ore, inlaturand din ora in ora cu furculita cristalele de gheata. Se serveste in pahare, imediat dupa ce a inghetat.

Sfat: In cazul prepararii amestecului dinainte, se tine in frigider pana cand incepe congelarea.</p>

Vote it up
157
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza