Infractori, șefi și politicieni neghiobi

Furtişaguri fără sens, comentarii ridicole la serviciu, declaraţii şi legi bizare... Cum să nu râdem de ei?
 

Articole similare

Ce nu ştiu INFRACTORII NEGHIOBI...

Verifică locul acţiunii

     Într-o noapte geroasă, în orăşelul austriac Steinach am Brenner, un tânăr de 20 de ani a spart vitrina unui magazin şi a furat câteva cartuşe de ţigări aflate pe un stativ. Când a sosit poliţia, hoţul dispăruse deja, dar urmele de paşi din zăpadă i-au condus pe oamenii legii până la apartamentul tânărului. Oricum, se dovedise a fi o afacere proastă pentru infractor: cartuşele de ţigări erau doar pentru vitrină. Adică, goale.

     Celebrul spărgător englez Raymond Betson, 52 de ani, a fost condamnat la 13 ani de închisoare, după un raid eşuat în satul Swanley. Betson şi-a condus banda, formată din şase persoane, în ceea ce promitea a fi un jaf de mai multe milioane de lire, folosindu-se de un excavator. Numai că a spart peretele greşit al casei de bani şi a nimerit într-o... cameră goală.

     Un român a furat telefonul unei cliente într-un magazin de telefonie mobilă în oraşul Geneva, din Elveţia, dar l-a uitat pe al său. Examinând telefonul lăsat de hoţ, poliţiştii au găsit în el o serie de fotografii, inclusiv pe cea a bărbatului, un bărbat de 22 de ani, care a fost imediat recunoscut de către comerciant. După o săptămână, hoţul a fost reperat de poliţişti la pe terasa unei cafenele şi trimis în faţa justiţiei.

Planifică ieşirea din scenă

     În primele ore ale zilei de 20 noiembrie 2013, Richard Wilkinson din oraşul britanic Howden, a auzit gemete în baie. A deschis uşa şi a văzut un bărbat înţepenit, cu capul în jos, în timp ce se zbătea să se strecoare înăuntru prin fereastră. Capul omului se sprijinea de vasul de toaletă, iar piciorul îi rămăsese blocat în cadrul ferestrei. Hoţul, Daniel Severn, de 27 de ani, încercase să sune după ajutor, dar scăpase telefonul. Wilkinson l-a fotografiat pe bietul fraier, iar soţia lui a telefonat la poliţie. Hoţul a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare.

     Un tânăr de 20 de ani din Ostrava, un oraş din Cehia, şi-a petrecut seara bând cu prietenii în parcul din cartier. Când s-a hotărât să plece acasă, nu avea bani pentru biletul de tren. Dar i-a venit o idee. Avea să fure nişte bani dintr-un fast-food închis noaptea şi aflat aproape de gară. Căutând un mod de a pătrunde în restaurant, s-a urcat pe acoperişul clădirii. Totul a mers bine, până când a alunecat şi a rămas înţepenit între pereţii exteriori ai gării şi ai restaurantului. Şi acolo a stat până la ora 5 dimineaţa, când un lucrător feroviar l-a auzit izbind disperat în zid. Pompierii l-au eliberat pe tânăr, iar poliţia l-a acuzat de tentativă de furt.

     Un olandez de 48 de ani a trecut într-o noapte pe lângă un şantier în lucru din oraşul Vleuten şi a observat o stivă de foi de tablă. S-a gândit că i-ar fi de folos câteva, aşa că a început să încarce bucăţile de oţel, cu macaraua montată pe camioneta lui. Dar cu fiecare foaie de o tonă pe care o încărca, camioneta se mai scufunda câte puţin în solul noroios. În final, a încercat ore bune să o mişte de acolo. A doua zi dimineaţă, când au venit la lucru muncitorii de pe şantier, hoţul a renunţat. „Puteţi să chemaţi şi poliţia. Sunt înţepenit aici“, le-a spus. Dacă i-ar fi trecut prin cap să descarce tabla din camion...

Să nu laşi nicio urmă

     Poliţia a identificat şi arestat un hoţ de bijuterii din Paris, doar pentru că infractorul a făcut greşeala de a-şi săruta ostatica. Francezul de 20 de ani, cunoscut doar ca „Pierre G.“, şi un complice al său, au urmărit o angajată a unui magazin de bijuterii până acasă, unde au legat-o de un scaun şi au amenin-ţat-o că îi dau foc, dacă nu le dă codurile sistemului de alarmă ale magazinului. Femeia a vorbit, iar complicele lui Pierre s-a dus să fure bijuteriile, în timp ce el stătea cu ostatica. După patru ore, infractorul a dezlegat-o şi a pupat-o de rămas bun pe obraz, pentru a-i „alina“ durerea. Femeia a chemat imediat poliţia, iar oamenii legii au recoltat ADN-ul hoţului de pe obrazul victimei. După câteva luni, au identificat suspectul care, aflat deja la închisoare pentru o altă infracţiune, şi-a mărturisit fapta.

     Hoţul Billy Joe Donnely, de 22 de ani, era mort de foame când a pornit să jefuiască o casă din satul englez Preston. Aşa că a intrat într-o seră de la marginea drumului şi a muşcat dintr-un castravete, lăsând în urmă resturile. A jefuit apoi locuinţa învecinată, furând bunuri de valoare, şi a fugit cu maşina proprietarilor casei. Din păcate pentru el, castravetele mâncat doar pe jumătate a fost descoperit şi avea ADN-ul lui pe el. Tânărul a fost închis pentru doi ani şi jumătate.

Fii întotdeauna prevăzător

     Primăvara trecută, poliţiştilor din satul norvegian Mjşndalen, aproape de Oslo, le-au fost serviţi pe tavă doi infractori. Cei doi tineri drogaţi, s-au gândit să tragă un pui de somn şi au parcat maşina lângă o clădire pe care scrie mare: „Poliţia“. Au fost treziţi de braţul lung al legii, care a ciocănit în geamul maşinii, şi arestaţi pentru posesie şi consum de droguri şi conducere sub influenţa substanţelor halucinogene. Nici nu a fost nevoie să meargă prea mult până la camera de interogatoriu.

     Doi bărbaţi din oraşul rusesc Dimitrovgrad au hotărât să fure echipamente IT, inclusiv computere, de la birou. Mascaţi, hoţii au legat paznicul de noapte şi au început să împacheteze computerele. Dar unuia dintre ei i s-a părut că e prea întuneric şi a vrut să aprindă lumina. Doar că nu a apăsat pe întrerupător, ci pe butonul de alarmă. Poliţia a sosit în trei minute şi i-a prins pe în flagrant.

     Poliţiştii din Christchurch, Noua Zeelandă, au postat pe pagina lor de Facebook o fotografie cu infractorul Sam Lake, de 23 de ani, cerând publicului să-i ajute să-l găsească, pentru că încălcase prevederile arestului la domiciuliu.

„Îmi trebuie o poză nouă la dosar“, a comentat chiar Lake. Răspunsul lui glumeţ a primit peste 3.000 de like-uri.

„Fă-ne o vizită şi rezolvăm gratis“, au replicat poliţiştii. Răspunsul a primit aproape 6.000 de aprecieri.

„Măcar de-ar fi la fel de buni la prinderea infractorilor pe cât sunt la dat replica“, i-a înţepat Lake.

Dar cei care au râs la urmă au fost poliţiştii: au dat de urma lui Lake, iar acesta a primit o pedeapsă suplimentară de şase luni de închisoare.

     Doi tineri şi o tânără din oraşul polonez Radom, s-au hotărât să se îmbogăţească falsificând bancnote de 50 de zloţi la imprimanta de acasă. Şi-au dat însă repede seama că falsurile lor erau inutile şi că trebuie să scape de ele. Aşa că s-au dus într-o pădure să le ardă, dar nu s-au gândit că fumul provenit de la focul făcut într-o zi ploioasă, ar putea atrage atenţia cuiva – în acest caz, a poliţiştilor care patrulau prin zonă.

Când a ajuns poliţia, hârtiile umede ardeau cu dificultate, iar tânăra încă mai avea vreo 50 de bancnote false în sân. Cei trei tineri nu doar că nu au reuşit să se îmbogăţească, dar s-au şi făcut de râs. Încercarea lor a fost atât de prostească, încât chiar procurorul a retras acuzaţiile împotriva lor.

     Paweł C., un polonez de 39 de ani din Lodz, s-a specializat în furtul bicicletelor şi al uneltelor din magaziile aflate în cartierele vechi ale oraşului. Se mulţumea cu puţin, dar şi-a permis, totuşi, un telefon mobil. Primăvara trecută, era la furat într-o pivniţă, când i-a căzut portofelul din buzunar. A doua zi a descoperit că dispăruse şi a început să-şi facă griji. Nu avea nicio idee unde îl pierduse. Lipsa actelor îi putea aduce necazuri dacă, de exemplu, ar fi fost oprit de poliţie. Aşa că a sunat la poliţie, a declarat actele pierdute şi a lăsat numărul de telefon. Dar poliţiştii găsiseră deja portofelul. L-au sunat pe mobil şi l-au invitat să vină să-şi recupereze actele. În scurt timp, se afla din nou la secţie. Dăduse de belea.

 

Ce ar trebui să ştie ŞEFII NEGHIOBI...

Diavolul se ascunde în detalii

     Chilienii au trecut prin nişte momente deloc plăcute. Şeful monetăriei statului a fost dat afară, după ce noua monedă de 50 de peso a fost pusă în circulaţie. În loc de „República de Chile“, pe ea scria „República de Chiie“. Şi gafa nu s-a oprit aici: a durat mai bine de un an până să fie descoperită greşeala. În aceeaşi perioadă, în oraşul Valdivia a fost inaugurat primul pod mobil din ţară. Din nefericire, va trebui reconstruit, pentru că cel puţin unul dintre capetele mobile a fost construit invers. (dailymail.co.uk)

     Un şef din România sună la departamentul IT:

– Salut!

– Cu ce vă pot ajuta?

– Vino la mine în birou!

– Care-i problema?

– Nu merge imprimanta!

– Ce are?

– Probleme cu alimentarea.

– Cum adică?

– Nu are curent.

– De ce spuneţi asta?

– Văd pe ecranul computerului.

– Poftim?

– Da, îmi apare mesajul: „Current printer is unavailable“ („Imprimanta curentă este indisponibilă“).

     În luna iunie a anului 2014, aproape 15.000 de angajaţi de la Delhaize Belgia, operatorul unor lanţuri de magazine alimentare, au primit o scrisoare de la noul director general, Denis Knoops, care le dădea un număr de telefon pentru consiliere psihologică. Numărul era însă greşit şi, în loc să sune la terapeut, au sunat la o firmă specializată în recuperarea datoriilor. Ulterior, compania şi-a cerut scuze pentru greşeală. Angajaţii sunt fericiţi că au o slujbă, nu?

     Un angajat al unui fast-food din SUA a povestit următoarea discuţie cu şeful lui:

Şeful: Poţi sta încă patru ore? Colega ta a băut nişte vin şi nu poate veni.

Eu: Nu urma să se mărite azi?

Şeful: Ba da. De aceea a şi băut.

Eu: Şi dumneavoastră aţi chemat-o la muncă azi?

Şeful: Da.

Eu: Şi nu v-aţi gândit că asta ar putea fi o problemă?

Şeful: Nu.

(notalwaysworking.com)

     „Ieri am fost dat afară pentru că, după cum mi-a spus şeful, «nu muncesc cu destul entuziasm». Lucram la spălatul vaselor“. (www.ascodevida.com)

     Vacanţa îţi strică caracterul. (www.spiegel.de)

Dacă nu poţi fi amabil...

     Când l-am informat pe şeful meu că am făcut peste 2.000 de ore suplimentare şi că am nevoie de banii respectivi, mi-a răspuns: „Vinde-ţi casa şi vei avea bani destui.” (www.spiegel.de)

     Eram însărcinată în opt luni când m-am dus să văd o fostă colegă de serviciu, în locul unde lucrasem până de curând. Am fost şocată când m-am întâlnit cu fostul meu şef, care a comentat că m-am îngrăşat cam mult.

– E ceva normal, i-am răspuns eu.

– Dar ai pus multe kilograme. Cum ai reuşit?, a întrebat el.

– Nu m-am putut abţine să nu râd şi i-am răspuns:

– Sunt însărcinată.

– Ah, a spus el jenat şi dus a fost.

(www.eltern.de)

 

Ce nu pricep POLITICIENII NEGHIOBI...

Publicul va afla până la urmă

     Dacă un politician din camera inferioară a parlamentului rus, îşi duce la capăt iniţiativa, va fi introdusă o lege care va standardiza încălţămintea. Motivul? Tocurile înalte şi balerinii dăunează sănătăţii femeilor. Este o iniţiativă a lui Oleg Mikheev, membru al Partidului Rusia Dreaptă.

     Thomas Thevenoud, parlamentar din 2008, nu a rezistat mult în funcţia de Ministru al Comerţului Exterior din guvernul francez. Numit pe 26 august 2014, el a fost demis după numai nouă zile când Biroul pentru Transparenţă al Guvernului a arătat că nu-şi plătise taxele de trei ani. Singurele cuvinte pe care le-a spus au fost: „Sufăr de o fobie birocratică.”

     În urmă cu şase ani, Saera Khan a demisionat din parlamentul norvegian, după ce a cheltuit sume enorme cu facturile telefonului de serviciu şi a minţit în privinţa motivelor. Când facturile au fost făcute publice, Khan a mărturisit, în cele din urmă: sunase la ghicitoare, pentru a le cere sfaturi în ceea ce priveşte viaţa personală şi cariera politică.

     Mihail Degtiarev, membru al Dumei ruseşti din partea Partidului Democrat Liberal, a propus să se vopsească în alb cărămizile roşii ale Kremlinului. De ce credeţi? Pentru a simboliza „morala ridicată a cetăţenilor patriei şi opoziţia de zi cu zi a liderilor noştri faţă de decadenţa morală a Occidentului“.

Vote it up
222
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza