Infectii tratate fara antibiotic

Pentru multe infectii bacteriene minore, sistemul imunitar este capabil sa lupte pe cont propriu
 

<p>

Multe femei cu simptome de infectii ale tractului urinar aleg sa evite antibioticele si sa dea organismului o sansa de a se vindeca in mod natural, conform unei cercetari din BMC Family Practice. Studiul arata ca 70% dintre femeile cu simptome de infectii fara complicatii ale tractului urinar care nu au folosit antibiotice pentru o saptamana s-au vindecat sau au prezentat o ameliorare.

Bacteriile rezistente sunt deja o mare problema. Utilizarea in exces a antibioticelor creste riscurile de boli cauzatoare de bacterii care dezvolta rezistenta la antibiotice. Evident, pentru infectii bacteriene grave antibioticul poate fi salvator, dar el nu functioneaza pe virusuri si pentru multe infectii bacteriene minore sistemul imunitar al organismului este mai mult decat capabil de a lupta cu invadatorii pe cont propriu.

In acest studiu de la Universitatea din Amsterdam femeile cu simptome de infectii necomplicate ale tractului urinar au fost intrebate daca ar fi dispuse sa amane administrarea de antibiotice. O treime dintre femei au fost dispuse sa intarzie tratamentul si o saptamana mai tarziu, aproximativ jumatate dintre acestea nu au utilizat inca antibiotice si mai mult de doua treimi dintre acestea se simteau mai bine sau au prezentat o imbunatatire in starea lor clinica.

Dr. Bart Knottnerus, de la Centrul Medical Academic de la Universitatea din Amsterdam, care a condus acest studiu a comentat ca “Femeile pot fi mai receptive la ideea de a intarzia tratamentul decat presupun medicii si oferindu-le medicatie pentru durere in loc de un antibiotic poate fi un tratament eficient si unul care va reduce riscul de a dezvolta bacterii rezistente la antibiotice. “

</p>

Vote it up
78
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza