Increderea e intotdeauna rasplatita!

Afla povestea castigatoarei celor 70.000 EURO, al Optulea Mare Premiu oferit de Reader’s Digest!
 
<p>
Iti trebuie curaj si incredere ca sa participi la concursul Reader’s Digest si, probabil, te ajuta si daca iti spui: „De ce nu? Poate o sa am noroc...“ Dar ce iti mai trebuie, daca afli ca tocmai ai castigat Marele Premiu de 70.000 EURO? „Nimic!“, ar spune unii. Ei bine, nu e chiar asa. O inima tare nu strica deloc!

„Mi-a pierit glasul! Am cerut un pahar de apa, ca mi se uscase gura si am simtit ca mi se face rau. Am rugat-o pe cumnata mea sa vorbeasca mai departe cu domnisoara Irina Popa.“

Vestile importante, cele care aduc schimbari hotaratoare, au nevoie de timp ca sa se instaleze in viata noastra. Pe 9 ianuarie, doamna Florina Sandra a primit o astfel de veste. Nici ca se putea una mai buna pentru o tanara mama de 28 de ani, cu trei copii, locuind si muncind in gospodarie, intr-un sat cu ceva mai mult de o suta de locuitori, la cativa zeci de kilometri de Oradea. Viata familiei nu e una usoara, lipsa altor venituri, cu exceptia alocatiei copiilor, trebuie compensata prin munca sustinuta zi de zi, pentru ca din roadele ei se hraneste intreaga familie.

Alaturi de sotul ei, doamna Sandra cultiva pamantul, creste animale, are grija de cei trei baieti, care la randul lor, dupa cum ne-a marturisit, sunt harnici si ajuta cu mic cu mare, cum se pricep mai bine. Mai greu e ca, pentru a ajunge la scoala din comuna invecinata, ei trebuie sa strabata zilnic sase kilometri pe jos, ceea ce nu e usor cand drumurile sunt desfundate si vremea e urata.

In tot acest noian de probleme, cauzate si de dificultatile financiare, vestea unui castig important aduce bucuria unui trai mai usor si a unui viitor cu mai putine griji.

Am invitat-o pe doamna Sandra la sediul Reader’s Digest Romania, pentru a ne cunoaste mai bine si pentru a-i inmana Cecul Onorific al Marelui Premiu. Intentia noastra era sa organizam un eveniment memorabil pentru Marea Castigatoare si marturisim ca nici nu a fost prea greu. Asa cum era prima data cand doamna Sandra castiga un premiu important, era tot prima data cand zbura cu avionul, cand ajungea la Bucuresti si prima oara cand emotiile ce o copleseau au facut loc gandului ca a castigat cu adevarat.

Dupa ceremonia de premiere si sedinta foto obligatorie, am invitat-o pe doamna Sandra sa ia masa impreuna cu Adrian Secolof, Directorul Financiar al Editurii, Ioana Grigore, Managerul departamentului Carti, Elena Grigore, Responsabil pentru Relatii cu Clientii, Cristian Plesea, Managerul departamentului Cataloage si, bineinteles, Irina Popa, Managerul Concursului.

La restaurant, atmosfera s-a destins si conversatia s-a legat mai usor. Florina Sandra ne-a marturisit ca, in ciuda dificultatilor financiare, a achizitionat produsele Reader’s Digest, atat pentru ca au atras-o premiile puse in joc, dar si pentru ca, fiind pasionata de gatit, i-au placut mult cartile noastre de bucate. Preferata ei este, poate nu intamplator, cartea "Retete in treizeci de minute". Subiectul gatitului, avand multi fani in jurul mesei, ne-a dat prilejul sa impartim secrete culinare, mai ales ca de fata era si Ioana, castigatoarea concursului „Academia lui Horia“.

Am intrebat-o, bineinteles, pe doamna Sandra ce planuri are cu banii castigati. Ne-a raspuns ca doreste sa cumpere un apartament in Oradea pentru cei trei copii, astfel incat sa aiba unde sta cand vor fi la liceu. De asemenea, casa familiei trebuie renovata si mai trebuie cumparate diverse lucruri necesare in gospodarie. Cu adevarat impresionanta a fost marturisirea ca o parte din bani va fi donata pentru refacerea bisericii din sat.

Concluzia noastra, a tuturor, a fost ca nu se putea ca banii pe care ii acordam anual sa-si fi gasit un castigator mai potrivit: bunatatea, modestia si taria de caracter a acestei femei nu fac decat sa adevereasca faptul ca omenia a mai fost inca o data rasplatita in persoana sa.

 
</p>
Vote it up
276
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza